Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑ - ΡΕΤΖΑΗ

ΒΡΗΚΑΝ (!) ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΝΟΧΟ

Η ΤΟΝ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟ ΤΡΑΓΟ;

Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑ ΤΗΣ Γ΄ ΠΤΕΡΥΓΑΣ

Της Θεοδοσίας Κοντζόγλου

10.00 μ.μ. της 25ης Φεβρουαρίου 2009: Την ενοχή του Αρχιφύλακα της Γ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού και την απαλλαγή των άλλων 4 κατηγορουμένων πρότεινε η εισαγγελέας του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά για την απόδραση των Παλαιοκώστα και Ρετζάη. Η εισαγγελέας πρότεινε επίσης να διαβιβαστεί η δικογραφία στην Εισαγγελία για να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου, του αρχιφύλακα της βάρδιας και του Συμβουλίου των Φυλακών για τις αρμοδιότητες που ανέθεσε στον αρχιφύλακα. Ακολουθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ;

ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑ!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η κυβέρνηση διέταξε να σταματήσουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του Παλαιοκώστα. Επικράτησε η κοινή... λογική. Αφου έτσι κι αλιώς θα ξανα φύγει. Τρίτο ρεζιλίκι δεν αντέχεται!

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ, ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ κλπ κλπ.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ;

Της Θεοδοσίας Κοντζόγλου - nextok.blogspot.com

Στη δίκη: Παραιτήθηκαν δύο συνήγοροι καταγγέλλοντας ως στημένη τη διαδικασία!

Η δίκη: Μαύρα μεσάνυχτα γίνεται! Κυριολεκτικά στο ...σκοτάδι!

Στις καταθέσεις: Εμπλοκή υπέστη ο ένας από τους 150 καινούριους ασύρματους που αγοράστηκαν με εντολή Παπαληγούρα μετά την πρώτη απόδραση!

Οι κάμερες: Όλες έβλεπαν το χώμα! Καμία δεν καραδοκούσε κοιτάζοντας τον ουρανό για την PALEOKOSTAS AIRLINES!

Γελοιοποίηση: 45.000 δραχμούλες ήσαν τελικά τα 45.000 ευρώ που βρήκαν τα σαϊνια των υπουργείων Δικαιοσύνης και Εσωτερικών στο σπίτι του Αρχιφύλακα

* * * * * * * * * * * * * *

Τζάμπα τόσα μέτρα ασφάλειας από τις 17 Ιανουαρίου...

Παραιτήθηκαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα και μέσα σε κλίμα έντασης δύο από τους συνηγόρους των πέντε κατηγορουμένων για την απόδραση των Παλαιοκώστα και Ρετζάη. Ο κ. Δημήτρης Τσοβόλας και ο κ. Καρατσόγιαννης, αντέδρασαν όταν στις 11.30 το βράδυ συνεχιζόταν η εκδίκαση της υπόθεσης εκτιμώντας ότι μέλη της Έδρα του δικαστηρίου ακολουθούσαν άνωθεν εντολές ώστε να προκύψουν αποδιοπομπαίοι τράγοι ανάμεσα στους πέντε κατηγορούμενους. Ο κ. Τσοβόλας αναφέρθηκε σε «στημένα παπαγαλάκια» και «στημένους δημοσιογράφους» ενώ χαρακτήρισε τη δικαστική διαδικασία ως «ελεγχόμενη από την πολιτική». Τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι από τους συνολικά 19 μάρτυρες που θα παρελάσουν από το τριμελές πλημμελειοδικείο Πειραιά, υποστήριξαν ότι σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για την απόδραση οι τέσσερις συνάδελφοί τους. Ο πρώτος μάλιστα σε επίμονες ερωτήσεις της Έδρας, γιατί οι Παλαιοκώστας και Ρετζάη προαυλίζονταν μαζί, ο μάρτυρας απάντησε ότι : Το πού θα τοποθετηθεί ο κάθε κρατούμενος αποτελεί απόφαση του διευθυντή και του αρχιφύλακα. Αντίθετα οι δύο επόμενοι μάρτυρες, απάλλαξαν και τον αρχιφύλακα, λέγοντας ότι ο χώρος κράτησης και προαυλισμού των κρατουμένων αποτελεί απόφαση του συμβουλίου των φυλακών, στο οποίο συμμετέχουν ο διευθυντής, ένας εισαγγελέας και ένας κοινωνικός λειτουργός. Να σημειωθεί ότι ο εκνευρισμός ήταν και πάλι έντονος αλλά όχι όπως προχθές, κυρίως γιατί επιβεβαιώθηκε ότι ο λογαριασμός στον οποίο στελέχη του υπ. Δικαιοσύνης αναφέρθηκαν προχθές, λέγοντας ότι βρέθηκαν μέσα 45.000 ευρώ. Τελικά απεδείχθη ότι επρόκειτο για 45.000 δραχμές. Ωστόσο, να θυμίσουμε ότι το μεσημέρι της Δευτέρας, ανώτερο στέλεχος του Γραφείου Τύπου του Υπ. Δικαιοσύνης, επικοινωνούσε με τους δημοσιογράφους και ενημέρωνε ανεπίσημα ότι βρέθηκε κατάθεση 45.000 ευρώ στο σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων. Για τον αρχιφύλακα της Γ πτέρυγας που είναι κατηγορούμενος, οι δύο από τους μάρτυρες ανέφεραν ότι είχε ενισχύσει τις σκοπιές και ότι είχε λάβει πρόσθετα μέτρα όταν είχαν μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού οι Παλαιοκώστας και Ρετζάη, προσθέτοντας ότι είχε τοποθετήσει και πρόσθετες κάμερες παρακολούθησης. Να σημειωθεί πάντως ότι όποιος ή όποιοι κι αν σχεδίασαν τα μέτρα παρακολούθησης των φυλακών Κορυδαλλού, παρέλειψαν να τοποθετήσουν κάμερες σε τέτοια σημεία που να καταγράφουν και τα τυχόν ελικόπτερα που προσεγγίζουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΑΝΤΑ στο σωφρονιστικό κατάστημα. Ένα τέτοιο σύστημα παρακολούθησης, θα έδινε έγκαιρα το σήμα κινδύνου στους υπαλλήλους των φυλακών ώστε να αντιδράσουν έγκαιρα πριν προσγειωθεί το ελικόπτερο και πριν σπεύσουν προς αυτό οι κρατούμενοι που σήμερα είναι πλέον δραπέτες. Τέλος ένα από τα μέτρα που είχε προαναγγείλει ως υπουργός Δικαιοσύνης ο κ. Αναστάσης Παπαληγούρας μετά την πρώτη απόδραση ήταν και η αγορά 150 φορητών ασυρμάτων «…για τη βελτίωση της ενδοεπικοινωνίας» όπως χαρακτηριστικά μας υπενθύμισε την προηγούμενη Δευτέρα με ανακοίνωσή του.

Το πρώτο που μπορούσε να σκεφθεί κανείς ήταν πως προφανώς είχαν ξεχάσει να εκπαιδεύσουν ασυρματιστές. Γιατί ενώ ολόγυρα των φυλακών οι περίοικοι πρόλαβαν, βρήκαν τις κάμερές τους, έστησαν πλάνα, κινηματογράφησαν και την άφιξη και την αναχώρηση του ελικοπτέρου, οι αρμόδιοι των φυλακών πρόλαβαν μόνον… να κτυπήσουν τις σειρήνες. Ούτε που πρόλαβαν να δουν την PALEOKOSTAS AIRLINES ούτε που πρόλαβαν να αντιδράσουν. Τελικά όμως, όπως αναφέρεται στις καταθέσεις των κατηγορουμένων, ο ασύρματος που χρησιμοποιήθηκε από τον υπάλληλο που παρακολουθούσε το κλειστό κύκλωμα, είχε εμπλοκή ακριβώς τη στιγμή της απόδρασης. (σ.σ. Αυτό είναι που λένε: Αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό …πέτα!)