Σάββατο 27 Μαρτίου 2010



ΤΟ ΚΕΛΙ  211  Μια ταινία ιδιαίτερα συναρπαστική

ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ Ο ΝΤΑΟΥΝΕΡ;

Πότε θα διαψεύσει και αυτά ο Ντάνουερ;

Γράφει ο ακαδημαϊκός Κώστας Μαυρίδης

Για το ρόλο του Ντάουνερ στις διαπραγματεύσεις έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές. Επανερχόμαστε όμως με αφορμή την επικαιρότητα. Πρόσφατα, ο Ντάουνερ έδωσε συνεντεύξεις σε δύο εφημερίδες στις ελεύθερες περιοχές. Από τους δημοσιογράφους, του ζητήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ορισμένα δημοσιεύματα, ΤΙΠΟΤΑ όμως από όσα τον αφορούν προσωπικά.

Από την άλλη, από τον Πρόεδρο μέχρι τους εκπροσώπους κομμάτων εκφράζεται δικαίως δυσαρέσκεια στα ΜΜΕ για την προώθηση από τον Ντάουνερ τουρκικών ιδεών για πενταμερή διάσκεψη. Ορισμένοι μάλιστα εξέφρασαν την έκπληξή τους διότι ο Ντάουνερ «έχει χάσει την αξιοπιστία του ως ειδικός απεσταλμένος των Η.Ε. και ενεργεί εκτός των πλαισίων του ρόλου του» και δηλώνουν ότι η «πρόταση Ντάουνερ» για πενταμερή διάσκεψη είναι αποτέλεσμα της συνάντησής του με τον Τούρκο Υπ.Εξ. Νταβούτογλου. Οι επικρίσεις αυτές, όσο κι αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είναι γενικές και με πολιτικό περιεχόμενο, πράγμα που παρέχει την ευκαιρία στον Ντάουνερ να δίνει διαφορετική εκδοχή από αυτήν που του προσδίδουν.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ Atticapress.gr :  http://www.atticapress.gr/views/4849-when-would-you-deny-them-and-the-ntanouer.html

ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Λιμενικού κατρακύλας συνέχεια…

Θα σας προκάλεσε πιστεύουμε εντύπωση, το γεγονός ότι ο αριθμός των ναυάρχων «με επιτελείο ναύτη» και με μόνο μια γραμματέα και έναν οδηγό, παρέμεινε αμετάβλητος παρά τα θρυλούμενα. Έτσι, έχουμε την ευκαιρία να σας ενημερώσουμε ότι, όπως είχε από καιρό παρέμβει και διαπιστώσει έτερος συνοδοιπόρος από κάποιο blog, το Λ.Σ. αναμένετο ότι θα πήγαινε στις κρίσεις με το νέο Π.Δ. που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα είχε ολοκληρώσει.

Αρκετά παπα-«γαλόνια» έσπευδαν να διατυμπανίσουν ότι στις φετινές κρίσεις θα πηγαίναμε με μειωμένη, κατ’ αριθμό σύνθεση Υποναυάρχων και Αρχιπλοίαρχων (δηλαδή ανώτατων Αξιωματικών).

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ Atticapress.gr  (http://www.atticapress.gr/views/4908-port-plummet-below-.html)

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ Η ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ;

Ρατσισμός ή διασυρμός του Λιμενικού;

«Άθλιο και κατασκευασμένο βίντεο ανήρτησαν κάποια blogs και ιστοσελίδες, διασύροντας το πλέον σκληρά εκπαιδευμένο τμήμα του Λιμενικού Σώματος». Έτσι ξεκίνησα το ρεπορτάζ για το γνωστό βίντεο σύμφωνα με το οποίο, άνδρες της μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών φέρονται να φώναξαν ρατσιστικά συνθήματα κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2010 στην Αθήνα.

Και είναι προσωπική μου άποψη, ότι εάν οι διαχειριστές των ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε. είχαν τη διάθεση να ενεργοποιήσουν, έστω και στο ελάχιστο, το μυαλό τους – ακόμα κι αν δεν έχουν την παραμικρή εμπειρία στην βιντεοσκόπηση– θα διαπίστωναν, μεταξύ άλλων, ότι:

1.Ο ήχος του συνθήματος παραμένει αναλλοίωτος σε όλη τη διάρκεια των βηματισμών, ενώ οι φωνές του κόσμου που χειροκροτεί (!!!) δεν ακούγονται, παρά το γεγονός ότι είναι πιο κοντά στη ερασιτεχνική κάμερα ή στο κινητό τηλέφωνο που πραγματοποίησε τη βιντεοσκόπηση.

ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ:  http://www.atticapress.gr/views/5005-racism-and-vilification-of-the-coast.html