Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Attica Press.gr: Τουρίστες κατά των απεργών στον Πειραιά

Τουρίστες κατά των απεργών στον Πειραιά
«We want to go» φώναζαν για λίγα λεπτά ρυθμικά περισσότεροι από 25 αλλοδαποί τουρίστες οι οποίοι οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν με τον τρόπο αυτό προς τους απεργούς ναυτεργάτες στο λιμάνι εξωτερικού στον Πειραιά, απαιτώντας να τους επιτραπεί να επιβιβαστούν στα πλοία για να πραγματοποιήσουν την κρουαζιέρα τους. Στο μεταξύ η υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, διαβεβαιώνει διά των συνεργατών της ότι θα προσπαθήσει να εισάγει το σχέδιο Νόμου για το καμποτάζ πριν το τέλος Ιουνίου. Σύμφωνα με συνεργάτη της υπουργού, η κ. Κατσέλη είναι απασχολημένη με το νομοσχέδιο που αφορά στην ελάφρυνση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Όπως μάλιστα δήλωσε στο Atticapress.gr προβλήματα δημιουργούν στην κ. Κατσέλη οι υπουργοί Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης και Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου οι οποίοι «καθυστερούν να βάλουν δύο απλές υπογραφές» όπως μας είπε χαρακτηριστικά.


Διαβάστε περισσότερα: http://atticapress.gr/posts/society/society6966.php
Βέτο στη σωματική βία σε παιδιά ασκεί το Συμβούλιο της Ευρώπης


«Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες πρόκειται να καταργηθεί το ξύλο και η σωματική τιμωρία των παιδιών, πριν προκληθούν κοινωνικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας», όπως ανακοίνωσε το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Διαβάστε περισσότερα:  http://atticapress.gr/posts/health_news/health_news6903.php

Atticapress.gr: ΝΕΚΡΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ

Νεκροί εθελοντές από επίθεση Ισραηλινών


31 Μαΐου 2010

 
Τουλάχιστον 19 νεκρούς αναφέρουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, από την επίθεση των Ισραηλινών στο στόλο της Ελευθερίας που μετέφερε εφόδια στη Γάζα, ενώ για δέκα νεκρούς κάνει λόγο το Ισραήλ. Η πλειοψηφία των νεκρών είναι Τούρκοι εθελοντές ενώ σε κατάσταση ύψιστης ασφάλειας τέθηκε το Ισραήλ. Ταυτόχρονα το Ισραήλ κάλεσε τους Ισραηλινούς κατοίκους της Τουρκίας να εγκαταλείψουν τη χώρα καθώς υπάρχουν φόβοι για αντίποινα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες εθελοντών....

Διαβάστε περισσότερα:  http://atticapress.gr/posts/world_articles/world_articles6949.php
Τουρίστες κατά των απεργών στον Πειραιά







«We want to go» φωνάζουν ρυθμικά περισσότεροι από 25 αλλοδαποί τουρίστες οι οποίοι οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν με τον τρόπο αυτό προς τους απεργούς ναυτεργάτες στο λιμάνι εξωτερικού στον Πειραιά, απαιτώντας να τους επιτραπεί να επιβιβαστούν στα πλοία για να πραγματοποιήσουν την κρουαζιέρα τους. Στο μεταξύ η υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, διαβεβαιώνει διά των συνεργατών της ότι θα προσπαθήσει να εισάγει το σχέδιο Νόμου για το καμποτάζ πριν το τέλος Ιουνίου. Σύμφωνα με συνεργάτη της υπουργού, η κ. Κατσέλη είναι απασχολημένη με το νομοσχέδιο που αφορά στην ελάφρυνση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Όπως μάλιστα δήλωσε στο Atticapress.gr προβλήματα δημιουργούν στην κ. Κατσέλη οι υπουργοί Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης και Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου οι οποίοι «καθυστερούν να βάλουν δύο απλές υπογραφές» όπως μας είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα:  http://atticapress.gr/posts/society/society6966.php
Στις θάλασσες του Νίκου Καββαδία…



Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου ποιητή, το 2010 έχει ανακηρυχθεί «Έτος Νίκου Καββαδία». Συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις, το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, παρουσιάζει από τις 31 Μαΐου μέχρι τις 4 Ιουνίου ένα αφιέρωμα στο σπουδαίο Έλληνα ποιητή. Έτσι, κάθε μέρα, από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ, στη συχνότητα του Δεύτερου Προγράμματος (103,7) θα ξαναζωντανεύει το έργο του Νίκου Καββαδία, μέσα από τις μαρτυρίες ανθρώπων που τον έζησαν, τον μελέτησαν, τον μελοποίησαν και τον τραγούδησαν.


Διαβάστε περισσότερα:  http://atticapress.gr/posts/literature/literature6960.php

Ενας δουλευταράς Έλληνας

ΕΝΑΣ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω στον Ελληνικό Τύπο ότι ο Τάσος Μαντέλης θα πρέπει να πληρώσει για τις 250.000 ευρώ που παραδέχθηκε ότι πήρε ως… χορηγία (άκουσον, άκουσον!), τη στιγμή μάλιστα που οι συνταξιούχοι χάνουν όλο και περισσότερα από αυτά για τα οποία έχουν δουλέψει χρόνια και χρόνια!!!


Διαβάστε περισσότερα:   http://atticapress.gr/posts/journalism/journalism6957.php

Στα περίπτερα το 2ο τεύχος του AtticaPress

Στα περίπτερα το 2ο τεύχος του AtticaPress







«Μπήκαμε στα χωράφια των τραπεζών» και «Τους όρους του ομολόγου τους γνώριζαν τουλάχιστον οι κ.κ. Δούκας, Μεϊμαράκης και Κουρής» με τον εκκωφαντικό αυτό τρόπο ο προφυλακισμένος για το σκάνδαλο των ομολόγων – ιδιοκτήτης της Χρηματιστηριακής Εταιρείας «Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ» - Σοφοκλής Πρινιωτάκης σπάει τη σιωπή τριών χρόνων. Σε αποκλειστική συνέντευξή του στο 2o τεύχος του περιοδικού που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της Αττικής, ο Σοφοκλής Πρινιωτάκης τονίζει μεταξύ άλλων πως οι τράπεζες «δεν είδαν με καλό μάτι τη μία και μοναδική εμφάνιση της εταιρίας του στη συγκεκριμένη αγορά. […]Στο περιβάλλον αυτό έχει γίνει “τρελό πανηγύρι” με υπερβολικές αποκλίσεις και εικονικές και άσκοπες συναλλαγές για φοροαπαλλαγή και αποκομιδή σημαντικών κερδών. Ο κ. Πρινιωτάκης θεωρεί βέβαιο ότι βρίσκεται στον Κορυδαλλό, μαζί με τον γιό του και τον συνέταιρό του - αν και για τις κινήσεις της εταιρίας δεν επισημάνθηκε τίποτα μεμπτό από την Αγγλική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς - γιατί… «η προφυλάκισή μας εξυπηρετεί σήμερα την πολιτική σκοπιμότητα της “κάθαρσης”».


Στις σελίδες του δεύτερου τεύχους του AtticaPress μπορείτε να διαβάσετε, επίσης, ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία και την καθημερινότητα των κατοίκων της Αττικής από τους πυλώνες της ΔΕΗ.


Ακόμη στο AtticaPress ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης διαπιστώνει ότι «η κυβέρνηση δεν θα αντέξει πολύ» και επαναφέρει την πρόταση του για τη δημιουργία «οικουμενικής κυβέρνησης», ενώ ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας κάνοντας ένα απολογισμό της οκταετούς θητείας του αναφέρει ότι «η νομαρχία Πειραιά δεν οφείλει ούτε ευρώ».


Τέλος, ο διακεκριμένος μαιευτήρας Αλέξανδρος Τζεφεράκος μας κάνει κοινωνούς του θαύματος της ιατρικής, την εξωσωματική γονιμοποίηση και η γνωστή δερματολόγος Ευφροσύνη Σαξιώνη συμβουλεύει πως οι γυναίκες θα απολαύσουν τον ήλιο χωρίς συνέπειες.