Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Μικρές αυξήσεις για τους εργαζόμενους τουΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Σε συμφωνία κατέληξαν οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι στον Περιοδικό – Ηλεκτρονικό Τύπο (ΕΣΠΗΤ), για τις αυξήσεις του 2010. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, αύξηση 1% θα δοθεί αναδρομικά από 1ης Φεβρουαρίου 2010 ενώ 0,5% θα προστεθεί στις απολαβές των εργαζόμενων αό 1ης Αυγούστου 2010.

Attica press.gr Φεύγουν και δεν φεύγουν τα πλοία από τον Πειραιά

22 Ιουνίου 2010 07:43 μ.μ.
Θέατρο του παραλόγου ενδεχομένως θα «απολαύσουν» την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010, Έλληνες και ξένοι τουρίστες, οι οποίοι θα βρεθούν στο λιμάνι του Πειραιά ανάμεσα στους απεργούς του ΠΑΜΕ και τους λιμενικούς, οι οποίοι έλαβαν εντολή για λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας।
Η μία μετά την άλλη οι μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρίες, γνωστοποίησαν στους επιβάτες τους, ότι παρά την απεργία δύο - εκ των δεκατεσσάρων συνολικά - ναυτεργατικών σωματείων, τα δρομολόγιά τους θα εκτελεστούν κανονικά. Την ίδια στιγμή παράνομη κρίθηκε η απεργία των δύο σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ από το Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων του Πειραιά, στο οποίο κατέφυγαν οι πλοιοκτήτριες εταιρίες. Στο μεταξύ, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, δόθηκαν εντολές ώστε στο λιμάνι του Πειραιά να ληφθούν αυξημένα μέτρα ασφάλειας από τις πρώτες πρωινές ώρες, ώστε να εμποδιστούν οι απεργοί να καταλάβουν τους καταπέλτες των πλοίων. Στο λιμάνι αναμένεται και ο εισαγγελέας βάρδιας. Οι εταιρίες Σύμφωνα με ανακοινώσεις τους οι εταιρίες BLUESTAR , ΑΝΕΚ και HSW υποστηρίζουν ότι οι μηχανικοί τους και τα κατώτερα πληρώματά τους, δεν συμμετέχουν στην απεργία η οποία υποστηρίζεται από το ΠΑΜΕ। Αντίθετα στην απεργία συμμετέχουν ... Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ: http://atticapress.gr/posts/society/society7728.php

ΕΦΟΔΟ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΥΠ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ

Έφοδο στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας πραγματοποίησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, συνοδευόμενος από τον Γ.Γ. Ασφάλειας τον κ. Τασούλα.
Είναι προφανές, ότι η επίσκεψη του υπουργού, σχετίζεται με τον θάνατο του μετανάστη που βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε ειδική κρύπτη φορτηγού οχήματος, το οποίο είχε φορτωθεί σε πλοίο με προορισμό την Αγκώνα.
Όπως είχαμε επισημάνει και στο σχετικό μας ρεπορτάζ, το γεγονός αυτό, αποδεικνύει ότι το λιμάνι εξακολουθεί να είναι ξέφραγο αμπέλι, αφού ο Οργανισμός Λιμένος της Πάτρας, εξακολουθεί να καθυστερεί τη διάθεση των ειδικών μηχανημάτων που θα ανιχνεύουν την παρουσία ανθρώπων μέσα στα φορτηγά.
Μέχρι στιγμής πάντως, καμία επίσημη ενημέρωση δεν έγινε από το αρμόδιο υπουργείο.

ΕΠΕΙΓΟΝΚιργιστάν/Ουζμπεκιστάν

Αγαπητοί φίλοι,
Λίγες μέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, βρισκόμαστε ακόμα εν μέσω μιας εντεινόμενης κρίσης, εικόνες της οποίας έχετε ενδεχομένως δει στις ειδήσεις.
Από τις 10 Ιουνίου, η βία στο Κιργιστάν κλιμακώνεται ραγδαία.
Δυστυχώς, περίπου 180 άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας.
Περισσότεροι από 350.000 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και έχουν αναζητήσει καταφύγιο στο γειτονικό Ουζμπεκιστάν, ή έχουν εκτοπιστεί εντός του Κιργιστάν.
Μέχρι σήμερα, η Υ.Α. έχει παραδώσει στο Κιργιστάν - Ουζμπεκιστάν 240 τόνους ανθρωπιστικής βοήθεια. Μέλη της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων της Υ.Α. βρίσκονται ήδη στη χώρα ή είναι καθ΄ οδόν προς το Κιργιστάν.
Εξακολουθούν να υπάρχουν όμως τεράστιες ανάγκες. Χρειαζόμαστε περισσότερα πακέτα επιβίωσης, σκηνές, και άλλα αντικείμενα ώστε να προσφέρουμε βοήθεια σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
Σας ευχαριστούμε θερμά για τη γενναιοδωρία και την αφοσίωσή σας.
Χωρίς εσάς, πολλοί από τους εκτοπισμένους στο Ουζμπεκιστάν και το Κιργιστάν θα συνεχίσουν να υποφέρουν. Με τη βοήθειά σας, μπορούμε να τους προσφέρουμε κατάλυμα, ασφάλεια και ελπίδα μέχρι να τους δοθεί η δυνατότητα να επιστρέψουν στις εστίες τους. Κάθε ένας από εσάς μπορεί να κάνει τώρα τη διαφορά.
Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο, τη στήριξη και τη συνεισφορά σας.
Τάσος Κατέχης
Υπεύθυνος Ανάπτυξης Πόρων