Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Πάγκαλος και εθνικοί κίνδυνοι

Τον σημερινό αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως κ. Θεόδωρο Πάγκαλο τον γνωρίζω προσωπικά, είναι φίλος μου και θαυμάζω την ιδιαίτερη ευφυΐα και καλλιέργεια που διαθέτει. Το κακό είναι ότι μερικές φορές, ενεργώντας παρορμητικά, παρεκτρέπεται.

Πόλεμος στην πλάτη της Ελλάδας

Του Δημήτρη Καζάκη «Παραλογισμός είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα. Το διατύπωσε, όπως λένε, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν. Οι αξιωματούχοι σε ολόκληρη την Ευρώπη προσπαθούν να αποδείξουν ότι είχε δίκιο». Έτσι άρχιζε το σχόλιό του ο Ίρβιν Στέλζερ στη «Wall Street Journal» (4.10), για να υπογραμμίσει ότι η πολιτική να δανείζεσαι συνεχώς για να χρηματοδοτείς τον παλιότερο δανεισμό σου είναι τελείως αδιέξοδη. «Αν ο επιπλέον δανεισμός για να ξεπληρώσω τον ήδη υπερβολικό δανεισμό δεν ταιριάζει γάντι στον ορισμό του παραλογισμού που έδωσε ο μεγάλος φυσικός, τότε είναι δύσκολο να πει κανείς τι ταιριάζει».

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΩΣΕΩΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ (ΕΑΑΣ)


Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Με μεγάλη έκπληξη και οργή τα μέλη της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, άκουσαν ή πληροφορήθηκαν από εκείνους που άκουσαν τον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως κ. Πάγκαλο να δηλώνει σε συνέντευξή του, σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, ότι ο πιο αντιπαραγωγικός κλάδος του Ελληνικού λαού είναι οι Στρατιωτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας.

ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Γ. ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ


Ο Αρχηγός και ο Γ.Γ. Γιώργος Βλάχος


Δεν είχε ενημερωθεί ο ΥΘΥΝΑΛ Γιάννης Διαμαντίδης, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, για την νέα απόφαση του παραιτηθέντος Αρχηγού Λ.Σ., να αντικαταστήσει τον πρόσφατα τοποθετηθέντα αξιωματικό στη Διεύθυνση Λιμενικής Πολιτικής.  Υπενθυμίζεται ότι η τοποθέτηση αφορά στη Διεύθυνση Λιμενικής Πολιτικής ενός αξιωματικού που επανήλθε στο Σώμα.  Για την τοποθέτηση αυτή, αντέδρασε ο ΓΓ Γιώργος Βλάχος, επειδή - άκουσον άκουσον - ο Αρχηγός δεν είχε ρωτήσει τη γνώμη του.

Συνεχίζεται η αμετροέπεια από στελέχη (?) του Λ.Σ

Φίλοι Λιμενικοί, Ακτοφύλακες, αδέλφια (έστω & ετεροθαλή) Παρά την εκ μέρους όλων (απλών Λιμεν-ακτοφυλάκων, ναυτιλιακού κόσμου, φυσικής & πολιτικής ηγεσίας), διαπίστωση της ραγδαίας επιδείνωσης της θέσης του Λ.Σ στο υποσυνείδητο των πολιτών & της κοινωνίας, ανάλογης εκείνης της Ελλάδος,

Τα παιδία παίζει... στο ΥΘΥΝΑΛ

Ένας μήνας πέρασε από τη μέρα που ο Αρχηγός του Λιμενικού Αθανάσιος Μπούσιος, κατέθεσε την παραίτησή του στον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη.  Ένας μήνας πέρασε στη διάρκεια του οποίου η κυβέρνηση δεν εντόπισε ακόμα "άξιο" αξιωματικό για να αναλάβει τη διοίκηση 7.500 στελεχών του Σώματος που συχνά πυκνά σώζει ζωές, κυνηγάει δουλεμπόρους, αρχαιοκάπηλους, εμπόρους ναρκωτικών κλπ.  Ένας μήνας πέρασε και ο παραιτηθείς Αρχηγός εξακολουθεί να κάνει παιχνίδι σε ένα φόντο που θυμίζει θέατρο του παραλόγου.

Μήπως δεν ήταν αληθινό το sms το οποίο στάλθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2010 στις 3.00 το απόγευμα, σύμφωνα με το οποίο : "Ο Υπουργός ΥΘΥΝΑΛ έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Αρχηγού Λ.Σ. Αντιναύαρχου Αθανασίου Μπούσιου...