Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΙ ΚΛΑΑΑΜΑ... Ο ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ!

Με αστειότητες προσπαθεί να ξεγλιστρήσει  ο  ...θαλασσόλυκος!

"Ο πατέρας μου ήταν ναυτικός, ξεκίνησε από χαμηλά και ήταν περήφανος για το ναυτικό του φυλλάδιο και για όλες τις θέσεις που είχε κατά καιρούς. Ποτέ δεν ντράπηκε να πει ότι ξεκίνησε σαν μούτσος".
  Με αυτή την "συγκινητική" και ...δακρύβρεχτη εισαγωγή, προσπαθεί να αιτιολογήσει τη παρουσία του ενεργού του ναυτικού φυλλαδίου, ο "ναυτόπαις" Απόστολος Βεντούρης, επιβεβαιώνοντας στην ουσία ότι επί σειρά ετών εμφανιζόταν ως ναυτολογημένος τόσο σε ενεργά όσο και σε παροπλισμένα πλοία.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε με ημερομηνία 8 Δεκεμβρίου, 2010 σημειώνει ότι ο πατέρας του "...θεωρούσε ντροπή τα παιδιά του να μην μπαρκάρουν, να μην ξεκινήσουν την καριέρα τους στην ναυτιλία από την αρχή. Τα αγόρια κατά τον πατέρα μου, για να αναλάβουν πλοία έπρεπε όχι απλώς να ναυτολογηθούν, αλλά να περάσουν από τα κατώτερα κλιμάκια του πλοίου για να φθάσουν μέχρι την γέφυρα. Αυτό και έγινε. Τα αδέλφια μου και εγώ βγάλαμε ναυτικά φυλλάδια και μπαρκάραμε σε πλοία."
Προσθέτει ακόμα ότι: "Με τον ίδιο τρόπο οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν ξεκινήσει ως ναυτικοί και εξακολουθούν να διατηρούν την ιδιότητα του ναυτικού και όταν ακόμη γίνουν επιχειρηματίες και παραμένουν ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η πρακτική αυτή είναι παράνομη και το Δ.Σ. του ΝΑΤ την συγκαλύπτει όλα αυτά τα χρόνια".
Και συμπληρώνει: "Στο κάτω – κάτω γιατί είναι κακό να πληρώνει κανείς εισφορές στο ΝΑΤ, αν μάλιστα λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι οι περισσότεροι δεν χρησιμοποιούν ποτέ τις υπηρεσίες ούτε παίρνουν σύνταξη; Μην ξεχνάμε ότι το πρόβλημα στις μέρες μας είναι αυτοί που χρωστάνε στα ταμεία και όχι αυτοί που πληρώνουν".
Και για το ίδιο θέμα ο κ. Βεντούρης προσθέτει: "Βέβαια για τους μπαταχτσήδες και τους μεγαλοοφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων φαίνεται ότι είναι κακό να πληρώνει κανείς. Ίσως επειδή πληρώνοντας τους χαλάμε την πιάτσα".

Κόρακας κοράκου...

 Εκτός από τα πιο πάνω, ο "ναυτόπαις" επιτίθεται και σε ημερήσια εφημερίδα όπως και σε τηλεοπτικό σταθμό στα οποία μέτοχος είναι ο εκδότης Γ. Κουρής, αναφέροντας: "Η εφημερίδα παροτρύνει τους αναγνώστες της να με λένε υποτιμητικά "καπετάν μούτσο". Είναι και αυτό μια προσπάθεια όπως την καταλαβαίνει η εφημερίδα για την απαραίτητη αποδόμηση της προσωπικότητας μου, και απαραίτητο στοιχείο του εκβιασμού. Η εφημερίδα λοιπόν αυτή που απέλυε εργαζομένους και υπεξαιρούσε τα ένσημα του ΙΚΑ, θεωρεί a priori ότι το να είσαι μούτσος είναι υποτιμητικό. Συνεπώς αυτή η κατηγορία εργαζομένων και ίσως και οι καπετάνιοι είναι τάξεις αντιπαθείς για τον Κουρή.

Σχόλια: 
  
  1. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι «οι περισσότεροι εφοπλιστές παραμένουν ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ",  αλλά το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων δεν γνώριζε κάτι τέτοιο και γι αυτό έδωσε εντολή στο ΚΛΠ για διενέργεια Προκαταρκτικής Έρευνας  και μίας ΕΔΕ ενώ Προκαταρκτική διενεργεί και το ΝΑΤ!  Αφού η πρακτική αυτή είναι σύννομη, γιατί όλοι στο Υπουργείο θορυβήθηκαν και τρέχουν τώρα και δεν προλαβαίνουν;  Διότι, εάν ήταν σύννομη η ναυτολόγηση του κ. εφοπλιστή, γιατί δεν βγήκε αμέσως ο υπουργός Διαμαντίδης  – αφού θα τον είχαν ενημερώσει οι Σύμβουλοί του – να δηλώσει ή έστω να εκδώσει μία ανακοίνωση βρε αδελφέ, ότι "οι δημοσιογράφοι κοιμούνται όρθιοι" και ότι η ναυτολόγηση των εφοπλιστών γίνεται με τον Νόμο;
  2. ΕΔΕ και Προκαταρκτική
     Έρευνα βρίσκονται
    σε εξέλιξη σύμφωνα
    με επιστολή του
    ΥΘΥΝΑΛ, σε ότι
     αφορά τη ναυτολόγηση
    του Απόστολου Βεντούρη
    και σειρά ερωτήσεων που
    υποβάλαμε εγγράφως
  3. Δεν ήξερα ότι περισσεύουν χρήματα στον κ. Βεντούρη και σε άλλους εφοπλιστές και για ...συναισθηματικούς λόγους, πληρώνουν στο ΝΑΤ μόνον και μόνον για να διατηρούν το φυλλάδιό τους!  Καλέ είδατε πως τους είχαμε παρεξηγήσει  μερικούς-μερικούς εφοπΛΗΣΤΕΣ που δίνουν το καλό παράδειγμα;  Πως και δεν τους ακολουθούν όλοι οι άλλοι συνάδελφοί τους;   Άραγε, γιατί σύμφωνα με τον κ. Βεντούρη, «οι περισσότεροι αν όχι όλοι Έλληνες εφοπλιστές εξακολουθούν να διατηρούν την ιδιότητα του ναυτικού και πληρώνουν στο ΝΑΤ;"  Γιατί άραγε δεν το κάνουν ΟΛΟΙ;  Αυτοί που το κάνουν είναι οι έξυπνοι εφοπΛΗΣΤΕΣ ενώ οι άλλοι είναι οι βλάκες;
  4. Οι περισσότεροι λέει, από τους ναυτολογημένους εφοπλιστές, δεν χρησιμοποιούν ποτέ τις υπηρεσίες του ΝΑΤ, ούτε παίρνουν σύνταξη.  Προσέξατε όμως;  «ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ»,  άρα κάποιοι παίρνουν και σύνταξη, χρησιμοποιούν και τις υπηρεσίες του ΝΑΤ!  Άραγε υπάρχει νόμος που καλύπτει αυτή τη διαδικασία;  Προφανώς όχι, αλλιώς γιατί γίνονται οι ΕΔΕ και οι Προκαταρκτικές;  Δεν ξέρουν τη δουλειά τους οι λιμενικοί;  Δεν γνωρίζουν τη δουλειά τους οι αρμόδιοι του ΝΑΤ;  Ααα!  Και να μη ξεχνιόμαστε!  Γιατί έγινε και η έκτακτη συνεδρίαση του ΕΛΟΕΝ καπετάνιε μου;
  5. Κοίτα να δεις τώρα, που ο Απόστολος Βεντούρη καταγγέλλει τον Κουρή

Η Google χαρακτηρίζει τη Θράκη ως "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ"!!!

...Και  η Αθήνα κοιμάται!!!

Όνειρο ή εφιάλτης, ό,τι από τα δύο και αν συμβαίνει, είναι πραγματικότητα. Επί 2,5 χρόνια καταγγέλλουμε τις προσπάθειες της Άγκυρας να θέσει θέμα ανεξάρτητης Θράκης, αλλά δυστυχώς σε ώτα μη ακουόντων… οι καταγγελίες έμειναν στον «αέρα».
Μέσω της γνωστής εφαρμογής της Google Earth ανακαλύψαμε πως η Θράκη δεν είναι πλέον ακριβώς... Ελληνική, αλλά έχει μεταβληθεί (τουλάχιστον στους χάρτες της αμερικανικής εταιρείας) σε Ανεξάρτητη Δημοκρατία…! Απίστευτο και όμως γεγονός, αφού η αδράνεια των Ελληνικών κυβερνήσεων θα πρέπει επιτέλους να βραβευτεί από τους ινστρούχτορες της προπαγάνδας στην Άγκυρα.
Στην εικόνα που σας παραθέτουμε (τα πνευματικά δικαιώματα της οποίας έχει η Google και μάλιστα με απειλή ποινής… σε περίπτωση αναδημοσίευσης οποιουδήποτε χάρτη της) γίνεται περισσότερο από σαφές πως η Θράκη είναι πλέον ανεξάρτητη Δημοκρατία! Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν θα έχουμε εμείς ποινικές συνέπειες από την αναπαραγωγή αυτού του ψευδώνυμου χάρτη που τολμά να δημοσιεύει η Google, αλλά σκεπτόμαστε πως ίσως ήρθε η ώρα κάποιοι από την Δικαιοσύνη να αναλάβουν τον ρόλο που τους αρμόζει και να μηνύσουν τα αρμόδια Ελληνικά υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών, για πλημμελή εργασία και έκθεση σε εθνικό κίνδυνο μίας ολόκληρης γεωγραφικής περιοχής της χώρας…
Η Google Earth δημιουργεί σήμερα μείζον εθνικό ζήτημα για την Ελλάδα...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ BLOG "ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΛΟΥΣ":  http://kostasxan.blogspot.com/2010/12/blog-post_9450.html


-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Σχόλιο:  Πρέπει να τονιστεί ότι το blog "Ας μιλήσουμε επιτέλους" το αξιολογότερο ίσως blog της Βόρειας Ελλάδας, κτύπησε κατ' επανάληψη τον κώδωνα του κινδύνου για την Τουρκοποίηση της Θράκης.  Κατ' επανάληψη δημοσίευσε ρεπορτάζ που αναφέρονταν στις επισκέψεις μουφτήδων και πολιτικών της Τουρκίας, δηλώσεις τοπικών παραγόντων υπέρ της Τουρκίας, δηλώσεις κατά της Ελληνικής κυβέρνησης με αναφορές στην υποβάθμιση της περιοχής, αλλά και συμμετοχές Ελλήνων πολιτικών σε ανθελληνικές εκδηλώσεις.  Δυστυχώς ο συγγραφέας των ρεπορτάζ δεν εισακούστηκε ποτέ.  Δεν μένει πλέον παρά μια νέα "συνθήκη" τύπου Λωζάνης να επικυρώσει τον χάρτη της Google.  Μήπως τελικά αυτό είναι ένα προσυμφωνημένο σχέδιο της Ελληνικής κυβέρνησης με την Τουρκία;  Με ποιο άραγε αντάλλαγμα;  Και για ποια άλλη περιοχή της χώρας θα κτυπήσει μετά η καμπάνα; Θ.Κον.