Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

ΣΤΙΣ ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΞΑΝΑ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ HELLENIC SEAWAYS

Νέες εξελίξεις διαφαίνονται στον ακτοπλοϊκό ορίζοντα καθώς οι Μινωικές Γραμμές επανέκτησαν τις μετοχές που είχαν στην HELLENIC SEAWAYS και οι οποίες βρίσκονταν στην κατοχή της ΑΝΕΚ.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση των Μινωικών, η εταιρία,  κατ’ επιταγή του ν. 3340/2005 και της υπ’ αρίθμ. 3/347/2005 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς,

ΧΡ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ Η ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ

Συνέντευξη Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή στο Περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» και το δημοσιογράφο
Λάμπρο Καλαρρύτη

Η λαθρομετανάστευση εξελίσσεται στη μεγαλύτερη ασύμμετρη απειλή για τη χώρα. Πώς βλέπετε την κατάσταση από τη καινούργια σας θέση, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη;
Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Η ελληνική κοινωνία έφτασε στα όριά της. Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που παίρνουμε τώρα για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστών έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί από την στιγμή που έγινε σαφές από την τουρκική πλευρά ότι δεν εφαρμόζει την διμερή συμφωνία επαναπροώθησης, που υπέγραψε το 2002. Έκτοτε, η χώρα έχει γεμίσει με αιτούντες άσυλο οι οποίοι κινούνται ελεύθερα χωρίς ποτέ να εξετάζεται το αίτημά τους.

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΥΠτΠ για τη ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ -Ι ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ και άλλες διατάξεις

Παρουσίαση Σχεδίου Νόμου του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στο Υπουργικό Συμβούλιο για τη Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλες διατάξεις
Συντάχθηκε απο τον/την eGov Office   
Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010 08:01
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, παρουσίασε σήμερα, Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, στο Υπουργικό Συμβούλιο για δεύτερη ανάγνωση, το Σχέδιο Νόμου «Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλες διατάξεις».

Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο τα εξής:

Με το άρθρο 1 μετονομάζεται το Λιμενικό Σώμα σε Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή και καθορίζεται η επίσημη Διεθνής ονομασία του ως Hellenic Coast Guard στο εξωτερικό.
Με το άρθρο 2 καθορίζεται η αποστολή του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο πλαίσιο της οποίας περιλαμβάνονται, ιδίως, η δίωξη του εγκλήματος και η προστασία των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων των πολιτών, η διαφύλαξη των θαλασσίων συνόρων της χώρας, ο έλεγχος εφαρμογής των όρων ασφαλούς ναυσιπλοΐας, η  προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, η προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας στο θαλάσσιο χώρο ευθύνης της χώρας και η εξασφάλιση της ομαλούς λειτουργίας των εμπορικών πλοίων.

Τελευταίο ταξίδι για δύο Έλληνες ναυτικούς του Μ/Τ «AEGEAN ANGEL»

Στη θάλασσα άφησαν την τελευταία τους πνοή δύο Έλληνες ναυτικοί όταν σύμφωνα με το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων παρασύρθηκαν στη θάλασσα από το κατάστρωμα λόγω θαλασσοταραχής.  

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, στις 2.00 μ.μ.  ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για τον θανάσιμο τραυματισμό του 47χρονου Έλληνα Πλοιάρχου και του 33χρονου Έλληνα Α΄ Μηχανικού καθώς και τον τραυματισμό του 34χρονου Κύπριου Υποπλοιάρχου, μέλη πληρώματος του Μ/Τ «AEGEAN ANGEL» Ν.Π.11328, το οποίο είχε αποπλεύσει έμφορτο από Ταλίν Εσθονίας με προορισμό το Χιούστον Αμερικής.
Οι ανωτέρω ναυτικοί, σύμφωνα με επιστολή της διαχειρίστριας εταιρείας όπως αυτή ενημέρωσε, τραυματίστηκαν όταν, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης του πρωραίου καταστρώματος μετά από θαλασσοταραχή, παρασύρθηκαν από κύμα και ενώ το πλοίο βρισκόταν σε απόσταση 790 ν.μ. από το πλησιέστερο λιμάνι των Βερμούδων.