Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ ΔΟΚΙΜΟΙ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ

Η παράβαση καθήκοντος, απειλή για τους βαθμολογητές του Λιμενικού

Αντιμέτωποι με τη στρατιωτική
δικαιοσύνη, ενδέχεται να βρεθούν
κάποιοι από τους βαθμολογητές
του Λιμενικού Σώματος
Στους εισαγγελείς του Πρωτοδικείου Πειραιά και του Ναυτοδικείου, κατέφυγε αριθμός επιλαχόντων υποψήφιων Δόκιμων Σημαιοφόρων.  Όλοι ζήτησαν και έλαβαν εισαγγελική εντολή προκειμένου να πάρουν αντίγραφα από τα γραπτά διαγωνίσματά τους.

Στόχος όλων των επιλαχόντων - οι οποίοι και έλαβαν τα αντίγραφά τους - είναι να αναζητήσουν έγκυρους καθηγητές προκειμένου να βαθμολογήσουν τα γραπτά που οι υποπλοίαρχοι και οι πλωτάρχες βαθμολογητές τους υποβάθμισαν με αποτέλεσμα να βρεθούν στη λίστα των επιλαχόντων.

Σύμφωνα με εγνωσμένου κύρους νομικό, στη περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η βαθμολογία ήταν κατώτερη (ή και ανώτερη) της πραγματικής, τότε ο βαθμολογητής- λιμενικός θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Ας σημειωθεί πάντως ότι ακόμα και στη  περίπτωση που δεν υπάρξει τέτοια διαπίστωση - πράγμα μάλλον απίθανο - τότε όλοι όσοι θα συμμετέχουν στο μέλλον σε ανάλογες διαδικασίες, θα γνωρίζουν ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν εντολές ανωτέρων όταν αυτές οδηγούν σε παράνομες πράξεις αλλά θα πρέπει να είναι υποχρεωμένοι να τηρούν πιστά τους νόμους του κράτους και τον όρκο που έδωσαν όταν εισήλθαν στο Λιμενικό Σώμα.

Πάντως, όσοι επιλαχόντες υποψήφιοι επιθυμούν να λάβουν αντίγραφα των διαγωνισμάτων τους, μπορούν να επισκεφθούν έναν εισαγγελέα στον Πειραιά και με μία απλή αίτηση και με δεδομένο ότι έχουν έννομο συμφέρον, μπορούν να λάβουν τη σχετική εισαγγελική εντολή ενώ οι ένστολοι της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος έχουν την υποχρέωση να παραδώσουν τα αντίγραφα αυθημερόν.


*** *** *** *** *** *** Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο. Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα. Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία. *** *** *** *** *** ***

2 σχόλια:

  1. το ιδιο μπορει να κανουν και ατομα που εχουν πεσει κατω απο την βαση η' μονο οι επιλαχοντες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς και μπορεί ο καθένας να ζητήσει τα γραπτά του. Αποτελεί δικαίωμα κάθε διαγωνιζόμενου. Άλλωστε, ο καθένας μπορεί να αμφισβητεί τη βαθμολογία που έλαβε εάν πιστεύει ότι άξιζε για καλύτερους βαθμούς. Και για να το διαπιστώσει αυτό, μόνον ένας τρόπος υπάρχει: Να ζητηθούν τα γραπτά με εισαγγελική εντολή. Τουλάχιστον δύο άτομα το έκαναν ήδη.

    ΑΣ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ: Το γεγονός ότι μέσα σε ελάχιστα λεπτά από την ανάρτηση του κειμένου κάποιοι έσπευσαν να το χαρακτηρίσουν "αστείο" (σ.σ. δείτε την επισήμανση κάτω από το ρεπορτάζ), δείχνει τον τρόμο που έχει καταλάβει την ηγεσία του Λιμενικού και τα "ρομποτάκια" της, γιατί απλά ο στόχος τους είναι να μην ακυρωθεί ο διαγωνισμός έστω κι άν έγιναν, λάθη, παρατυπίες, παρανομίες κλπ... Εμείς πάντως, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε κανένας διαγωνιζόμενος να μην αδικηθεί. Περισσότερα δείτε στην πρώτη μας σελίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου