Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

"Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΑΔΡΑΝΗΣ"

 Άμεσες ενέργειες μεταξύ των κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας για την κατάρτιση γεωπολιτικού, οικονομικού και τεχνικού σχεδιασμού σε σχέση με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου σε ολόκληρη την περιοχή γύρω από την Κύπρο, εισηγείται, με δηλώσεις του στην κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο Έλληνας εμπειρογνώμονας, Ηλίας Κονοφάγος, ο οποίος ήταν γενικός διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων της Ελληνικά Πετρέλαια.

Σύμφωνα με τον κ. Κονοφάγο, ο οποίος έχει στενή συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Πετρελαίων, οι επικείμενες επισκέψεις στην Κύπρο της Άνγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί -αλλά και αυτή του Ντ.Μεντβέντεφ που προηγήθηκε- δεν είναι άσχετες και με το νέο ενεργειακό χάρτη και τη νέα γεωπολιτική στρατηγική που διαμορφώνεται για τη μείζονα περιοχή, κάτι που δεν πρέπει να αφήσει αμέτοχη την Ελλάδα.

ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ο Αυξέντιος Καλανγκός

Καρδιές για όλους
 
H είδηση δεν είναι νέα -ούτε επίκαιρη- δεν «πουλάει», δεν διαφημίζεται από εταιρίες και μάλλον δεν μας ... «αφορά»
έτσι για να πούμε κάτι, αν ρωτήσουμε 1000 άτομα, τότε όλα ξέρουν την κάθε Μενεγάκη, λιγότερα την κάθε Τζούλια και ακόμα λιγότερα τον κάθε Σισσέ ...
ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ο Αυξέντιος Καλανγκός

Τα "χρυσά" χέρια της παιδικής καρδιοχειρουργικής. Τα τελευταία έντεκα χρόνια έχει δώσει ζωή σε 9.000 παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο.


ΔΕΝ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 22 ΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΩΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ

Στη Κέρκυρα αποβιβάστηκαν στις 11.40 το πρωί οι 230 παράνομοι Αυγανοί μετανάστες οι οποίοι νωρίτερα περισυνελέγησαν από το φορτηγό πλοίο «MOMENTUM SCAN» σημαίας Ολλανδίας ανοικτά της Κέρκυρας. Το πλοίο κατέπλευσε στο νησί συνοδεία πλωτού περιπολικού Λιμενικού Σώματος ενώ μέχρι στιγμής δεν εντοπίστηκε κανένας από τους 22 φερόμενους ως αγνοούμενους του αλιευτικού.

Αγνοούμενοι φέρονται 22 λαθρομετανάστες

Είκοσι δύο οικονομικοί μετανάστες φέρονται ως αγνοούμενοι, ανοικτά της Κέρκυρας, καθώς σύμφωνα με ομοεθνείς τους έπεσαν στη θάλασσα από αλιευτικό σκάφος που μετέφερε συνολικά 263 άτομα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, οι μετανάστες επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος μήκους περίπου 30 μέτρων, όταν 22 από αυτούς έπεσαν στη θάλασσα προκειμένου να περισυλλεγούν από φορτηγό πλοίο το οποίο έπλεε στη περιοχή.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε απόσταση 30 ναυτικών μιλίων δυτικά της Κέρκυρας γύρω στις 9.00 το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου, 2011.

ΑΠΟΝΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ

ΝΕΑ  ...ΑΠΟΝΕΡΑ 
ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ 
ΝΕΑΣ  ΗΓΕΣΙΑΣ 
ΣΤΟ  ΛΙΜΕΝΙΚΟ 
 ΕΡΧΟΝΤΑΙ...

Αναμείνατε στο ακουστικό σας

ΣΕ ΡΟΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΗΓΩΝ ΤΟ Λ.Σ.

Πρέπει να κερδηθεί σύντομα, ο μέχρι τώρα χαμένος χρόνος, φέρεται να τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος Αρχηγός του Λιμενικού Κωνσταντίνος Σούλης.

Χωρίς χρονοτριβή, ο Αντιναύαρχος υπέγραψε τις προσκλήσεις που απευθύνονταν στα μέλη του Ανώτατου Συμβουλίου Κρίσεως, προκειμένου τις αμέσως επόμενες ημέρες να επιλεγούν οι δύο Υπαρχηγοί αλλά και να αναπληρωθούν οι θέσεις των υποναυάρχων.
Κατά με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες για τη θέση του Α Υπαρχηγού προορίζεται με επιθυμία του Υπουργού Παπουτσή,  ο Υποναύαρχος Θεόδωρος Φουστάνος ενώ για τη θέση του  Β΄ Υπαρχηγού, φαίνεται ότι περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει ο Υποναύαρχος Γεώργιος Μαγιάτης. Λιγότερες πιθανότητες προαγωγής φέρονται να έχουν οι αμέσως επόμενοι στην επετηρίδα Βασίλειος Μπουρνιάς και Γεώργιος Βαλεργάκης.  Έτσι η εξέλιξη θα είναι σχεδόν "αναίμακτη" αφού θα αποστρατευτεί μόνον ένας Υποναύαρχος.