Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

"ΣΑΛΠΑΡΙΣΕ" ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΤΑΞΕΙΔΙ Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


Θρηνεί η ναυτιλιακή και ναυτική κοινότητα.....που έχασε έναν σπουδαίο άνθρωπο. Έναν αθόρυβο και ευγενή υπηρέτη. Έναν χαρισματικό οικογενειάρχη, επιχειρηματία, έναν ευπατρίδη. Από αυτούς που δεν διαθέτει εν αφθονία. Η κοινότητα είναι πλέον πιο φτωχή.
Ο μεγάλος άνθρωπος με την τεράστια καρδιά και ήθος, ο Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, "σάλπαρε" για το μεγάλο ταξείδι του ουράνιου ωκεανού.

ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΒΡΩΜΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Πήγε, είδε και ...απήλθε και σε δυο - τρεις- πέντε- δέκα
μήνες, κάτι θα κάνει... ίσως!
Αδιαφορεί το ΥΘΥΝΑΛ για το ενδεχόμενο να χάσουν οι σπουδαστές το 6μηνό τους λόγω έλλειψης καθηγητών

Πνίγονται στη βρωμιά το Υπουργείο και οι Σχολές Εμπορικού Ναυτικού

Επίδομα βαρύ και ανθυγιεινό πρέπει να λαμβάνουν τόσο οι εργαζόμενοι στα κτήρια του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων όσο βέβαια και οι Υπουργοί

ΕΦΥΓΕ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ο "ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ CONTEINERS"

΄Μεταξύ άλλων ευεργεσιών που πρόσφερε
στην Ελλάδα, ο cpt Βασίλης,στήριξε όσο κανείς
άλλοςτην έλευση και την επισκευή του
"Hellas Liberty" προκειμένου το πλοίο
 να λειτουργήσει ως πλωτό μουσείο
της Ναυτικής Παράδοσης.
Μεγάλη θλίψη προκαλεί στη ναυτική οικογένεια της Ελλάδας, η απώλεια του καπτα Βασίλη Κωνσταντακόπουλου που έφυγε τα ξημερώματα, στα 76 του χρόνια κτυπημένος από την επάρατη νόσο με την οποία έδωσε σκληρό αγώνα τα τελευταία χρόνια.

Ο καπτά Βασίλης, όπως τον αποκαλούσαν οι πολίτες, κατέλαβε μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές των Ελλήνων ναυτικών αλλά και των Μεσσηνίων καθώς κατάφερε να αναδείξει τη γενέτειρά του σε έναν από τους ιδανικότερους προορισμούς της Μεσογείου. Εκεί, σε μία έκταση δέκα χιλιάδων στρεμμάτων ο επιχειρηματίας δημιούργησε σχετικά πρόσφατα, , το «Costa Navarino» που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχα γαλλικά και ιταλικά τουριστικά θέρετρα.

, γνωστός ως «καπετάν Βασίλης», γεννήθηκε το 1935, από φτωχή οικογένεια, στο Διαβολίτσι της Μεσσηνίας. Στην Κατοχή συμμετείχε στους εθνικούς αγώνες μέσα από το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ). Το 1948 ήρθε στην Αθήνα και έκανε διάφορες δουλειές μέχρι το 1953 οπότε και μπαρκάρισε για πρώτη φορά. Από τότε εξελίχθηκε σε όλες τις βαθμίδες της ναυτικής ιεραρχίας.

Ηθικό Διοίκηση – Ηγεσία ...........

Η προσωπικότητα του ηγήτορα
είναι απαραίτητη
 
(μέρος 4ο)

Διαπιστώσεις
Από τα μέχρι τώρα εκτεθέντα καταλήγουμε στις παρακάτω διαπιστώσεις:

Η αξία του Ανθρώπινου Δυναμικού. Τα όπλα και οι μέθοδοι διεξαγωγής του πολέμου αλλάζουν παράλληλα με την εξέλιξη και την πρόοδο, αλλά κύριος παράγων αυτού εξακολουθεί να είναι ο άνθρωπος. Το διακριτικό του γνώρισμα είναι η εσωτερική, ψυχική και σωματική οντότητά του. Αυτή η ενεργητικότητα, η οποία υποτάσσει τις υλικές δυνάμεις για να τις χρησιμοποιήσει για δημιουργία υπέρτερων δυνάμεων και ικανοτήτων, είναι οι ηθικές δυνάμεις που την συγκροτούν.
 Η αξία του Ηθικού στην Ποιοτική Υπεροχή. Χωρίς ηθικό, άριστα εξοπλισμένες δυνάμεις είναι απόλυτα εξακριβωμένο ότι τίποτα δεν μπορούν να επιτύχουν και η αποστολή τους είναι καταδικασμένη. Με το ηθικό, το σύνολο των αναφερθέντων ψυχο-πνευματικών ιδιοτήτων, σφυρηλατείται το πνεύμα και η ψυχή σε άκαμπτη αγωνιστικότητα, χαλυβδώνεται η πίστη και η θέληση για επίτευξη των υπέρτατων ιδεωδών του Έθνους και τέλος καθίστανται ηγήτορες και στράτευμα ικανοί να αντιμετωπίσουν τις σκληρές αντιξοότητες, δοκιμασίες και θυσίες του πολέμου.
 Η αξία της Προστρατιωτικής Παιδείας. Στη σημερινή εποχή με τους τόσους προβληματισμούς, οι ηθικές δυνάμεις αποτελούν την όαση που μόνο εκεί μπορεί να δροσιστεί η διψασμένη ψυχή του ανθρώπου. Το θρησκευτικό συναίσθημα, η φιλοπατρία, η φιλοτιμία, η πειθαρχία, η ανδρεία και η τόλμη, η αυταπάρνηση και η αυτοθυσία, η εγκράτεια και η καρτερία, το ηθικό θάρρος, το φιλοδίκαιο, η γενναιοφροσύνη κλπ., πρέπει να αποτελέσουν τους αντικειμενικούς σκοπούς της κοινωνίας σε όλες τις βαθμίδες της.

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΕΝΟΥ για την υπόθεση SIMENS

NO COMMENTS



Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΕΠΙΔΟΤΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ!!!

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΥΠΡΙΟΥΣ:   ΑΝ  ΣΥΝΕΧΙΣOYME  ΝΑ  ΕΙMAΣTE  ΠΑΘΗΤΙΚΟΙ ΘΕΑΤΕΣ, ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ  MΑΣ  ΔΕΝ  ΘΑ  ΖΟΥΝ  ΑΥΡΙΟ  ΣΕ  ΑΥΤΟΝ  ΤΟΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ  ΠΟΥ  ΛΕΓΕΤΑΙ  ΚΥΠΡΟΣ!

O κ. Goban Muhittin δεν είναι βέβαιο ότι δεν είναι αδελφός του Υπουργού Εσωτερικών κ. Νεοκλή Συλικιώτη όπως ούτε και είναι βέβαιο ότι δεν είναι ξάδελφος της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Σωτηρούλλας Χαραλάμπους

Βέβαιο είναι πως δεν κατάγεται από τη Συλίκου ή το κατεχόμενο Πραστειό της Μεσαορίας.

Ο κ. Goban Muhittin είναι Τούρκος, γεννήθηκε στην Τουρκία την 15ην Ιανουαρίου 1970, από γονείς Τούρκους, ήρθε έποικος και εγκαταστάθηκε στην κατεχόμενη από τον τουρκικό στρατό γη μας και αφού δεν κατάφερε να επιβιώσει με τα κλεμμένα που του παραχώρησαν οι κατακτητές και σφετερίστηκε, αποφάσισε όταν μυρίστηκε το μέγεθος της ηλιθιότητάς μας, να περάσει από τα οδοφράγματα της ντροπής στο ελεύθερο τμήμα της σκλάβας πατρίδας, για να ζήσει πλουσιοπάροχα και να τον ταϊζουν αυτοί που οι ομόσταυλοί του το 1974 βίασαν, ορφάνεψαν, ξερίζωσαν.