Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΝΕΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ

Τη προαγωγή του σε αρχιπλοίαρχο του αξιωματικού Λ.Σ. Βασίλειου Σκουντή αποφάσισε σήμερα το αρμόδιο Δευτεροβάθμιο Συμβούλιο Κρίσεων το οποίο συνεδρίασε παρουσία του προέδρου του αναθεωρητικού δικαστηρίου κ. Μακρή.

Το ίδιο Συμβούλιο έκρινε σε προακτέο κατ’ επιλογή τον λιμενάρχη Ηγουμενίτσας Πλοίαρχο, Σταμάτη Ράπτη.

Τρεις ακόμα πλοίαρχοι που κρίθηκαν σήμερα, (Ποπολάνος, Τσικόγιας και Μοσχούτης) αποφασίστηκε να προαχθούν σε αρχιπλοιάρχους και να αποστρατευθούν σε ένα μήνα.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ...ΦΙΑΣΚΟ

Μετά το φιάσκο με την μετάβαση δεκάδων οικονομικών μεταναστών με το πλοίο ΛΑΤΩ από τη Κρήτη προς τον Πειραιά, οι οποίοι κατέληξαν στην κατάληψη της Νομικής Σχολής, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε να ελέγχονται όλοι οι επιβάτες των πλοίων εσωτερικών γραμμών.


Έτσι, με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Σούλης

ΕΡΕΥΝΑΤΑΙ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ EGYPR AIR ΣΤΟ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ"

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προσγειώθηκε το αεροσκάφος των Αιγυπτιακών αερογραμμών για το οποίο υπήρξαν πληροφορίες ότι μετέφερε βόμβα.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες η έκτακτη προσγείωση κρίθηκε σκόπιμη όταν μέσα στο αεροσκάφος βρέθηκε σημείωμα με τη λέξη «βόμβα» στην αγγλική.

Για λόγους προληπτικούς, ο κυβερνήτης ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου του ελληνικού αεροδρομίου καθώς το αεροσκάφος βρισκόταν στον ελληνικό εναέριο χώρο, ζητώντας άδεια για έκτακτη προσγείωση.

ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ EGYPT AIR ΜΕ ΒΟΜΒΑ (?) ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης επικρατεί εδώ και λίγα λεπτά στο αεροδρόμιο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ καθώς οι αρχές έχουν ειδοποιηθεί ότι στον εναέριο χώρο της Ελλάδας πετάει αεροσκάφος της EGYPT AIR στο οποίο υπάρχει βόμβα.

Ολόκληρος ο μηχανισμός του αεροδρομίου κινητοποιηθηκε προκειμένου το αεροσκάφος να πραγματοποιήσει έκτακτη προσγείωση.

Νεότερα σε επόμενη ανάρτηση.

ΣΤΗ ΚΟΨΗ... ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗ - ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ

Ποτέ δεν ήσαν χειρότερες οι σχέσεις των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και ΥΘΥΝΑΛ.  Το γεγονός αυτό έχει ήδη επιπτώσεις στη λειτουργία κυρίως του ΥΘΥΝΑΛ το οποίο είναι εξαρτώμενο από το Λιμενικό Σώμα που ήδη υπάγεται στο Υπ.Προ.Προ.

Έτσι, εκτιμάται ότι δεν θα είναι και τόσο ευχάριστες για όλους,  οι ειδήσεις που αναμένουν οι αξιωματικοί του Λιμενικού, οι οποίοι επανακρίθηκαν σήμερα, μετά τη προσφυγή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

"ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟΙ" ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

ΒΑΣΟΣ  ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ:  Το Κυπριακό είναι θέμα ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗΣ ενός Ανεξάρτητου Κράτους ,μέλους των Ηνωμένων Εθνών.


Ο  Γιατρός,  Βάσος Λυσσαρίδης, όσο βλέπει «στο γλυκό βουνό», απέναντι, την Ημισέλινο, δεν ησυχάζει. Και όσο δεν νιώθει καμιά ανάσα ξεσηκωμού στα δικά μας μέρη, αναστατώνεται
Όπως επισημαίνει: Από το 1992 που λειτούργησε το Πανεπιστήμιο Κύπρου, οι φοιτητές του δεν έχουν βγει στους δρόμους ούτε μία φορά, για κανέναν λόγο. Ούτε όταν οι Τούρκοι σκότωσαν τον Ισαάκ και τον Σολωμού, ούτε όταν ήρθε το δημοψήφισμα, ούτε για την ακρίβεια, ούτε για την ανεργία, ούτε για τίποτα.

«Ημουνα υπέρ του Πανεπιστημίου της Κύπρου, για να μην φεύγουν έξω τα παιδιά μας, αλλά να τους προσφέρεται άριστη παιδεία εδώ. Είναι από τα καλά πανεπιστήμια σήμερα, όμως εγώ είμαι δυστυχής! Είναι φωτοσβεσία, αντί να είναι επανάσταση.