Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΠ Α.Ε.

Με στόχο την αναβάθμιση των Υποδομών και Υπηρεσιών διαχείρισης Κρουαζιέρας σε όλα τα λιμάνια της Xώρας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Π. Α.Ε. αποφάσισε τη μετατροπή και επέκταση των σκοπών της θυγατρικής του εταιρίας «Logistics Ο.Λ.Π. Α.Ε.» σε «Εταιρία Διαχείρισης Συνδυασμένων Μεταφορών και Λιμενικών Τουριστικών Υπηρεσιών Α.Ε.»

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, στο πλαίσιο των ίδιων στόχων, η Ο.Λ.Π. Α.Ε. δημιουργεί αυτόνομη Διεύθυνση υπό τον τίτλο «Διεύθυνση Υπηρεσιών Κρουαζιέρας», η οποία θα διαχειρίζεται πλέον όλα τα θέματα παροχής υπηρεσιών προς τις εταιρίες κρουαζιέρας στον χώρο ευθύνης της Ο.Λ.Π. Α.Ε.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ


Από την αρμόδια Διεύθυνση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος ανακοινώνονται τοποθετήσεις Ανωτάτων - Ανωτέρων - Κατωτέρων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 33/2009 (ΦΕΚ Α΄ 50),  ως ακολούθως:

1. Ο Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ ΣΕΡΓΗΣ Ιάκωβος (ΑΜ 741) από το Κ.Λ. Λαυρίου στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών, ως Διευθυντής.

ΣΤΟ ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟ 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ


Ραντεβού στο Μεγανήσι έδωσαν για τις 7 και 8 Μαΐου 2011 οι δήμοι και οι φορείς των μικρών νησιών της πατρίδας μας για το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών.

Στο Μεγανήσι της Λευκάδας ένα διήμερο οι εκπρόσωποι των νησιών θα συζητήσουν θέματα των νησιών τους, θα ακούσουν τα προβλήματα και θα σχεδιάσουν το μέλλον τους.

Εκτός από τους μικρονησιώτες αιρετούς στο νησί θα δώσουν το παρόν τους και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και των αρμόδιων ελληνικών υπουργείων.

Το ακτοπλοϊκό, ο Καλλικράτης, το περιβάλλον, η

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΪΝΑΣ: ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΣ, ΤΟΥΣ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑΣ...

Στέλιος Μάινας: Ένας
ωραίος Έλληνας
Ο Στέλιος Μάινας σε επιστολή του με αφορμή την εναντίον του επίθεση με σκοπό την ληστεία στο κεντρο της Αθήνας: "τους κυνηγημένους δεν τους κυνηγάς, τους εξαθλιωμένους δεν τους εξαθλιώνεις, τους βοηθάς".
Εκτιμώ σεμνά, ότι του αξίζει μεγάλο μπράβο.
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του Στ. Μάινα.

"Επιμένω να μένω στην πλατεία Βικτωρίας"
Στις ερωτήσεις των φίλων αν αισθάνομαι ασφαλής και πώς κυκλοφορώ, απαντάω οργισμένα, πλήττοντας τη μικροαστική νοοτροπία, που υποτίθεται δεν έχω εγώ ο «προοδευτικός».

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΙ...

Μερικές εκατοντάδες αναγνώστες στάθηκαν σήμερα στο δημοσίευμά μας που αφορά στους Τεχνικούς Αξιωματικούς του Λιμενικού οι οποίοι προσδοκούν ό,τι μέσα στο προωθούμενο νομοσχέδιο Παπουτσή να υπάρξει ρύθμιση που  θα επιτρέψει την εξέλιξή τους:  http://nextok.blogspot.com/2011/02/blog-post_14.html

Στο προηγούμενο κείμενο από λάθος, σημειώσαμε ότι ο σημερινός Αρχηγός και οι Υπαρχηγοί τυγχάνουν νεότεροι ορισμένων Τεχνικών Αξιωματικών του Λιμενικού.  Όπως όμως μας επισημάνθηκε αυτή η αναφορά δεν είναι σωστή.

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Της Θεοδοσίας Κοντζόγλου

Ο νόμος εμποδίζει την εξέλιξή τους στον ανώτερο βαθμό όταν το νομοσχέδιο Παπουτσή, προβλέπει την προαγωγή των αποστρατευμένων Αρχηγών του Λιμενικού

Οι διάφορες επετηρίδες που ισχύουν στο Λιμενικό Σώμα δεν επιτρέπουν σε όλους τους αξιωματικούς να εξελιχθούν έως τον βαθμό του αντιναυάρχου όπως ισχύει για όσους εισήχθησαν στο Λιμενικό μέσω της Σχολής Δοκίμων Σημαιοφόρων.
Την εξάλειψη της ανισονομίας, ζητούν εδώ και χρόνια οι μη προερχόμενοι από τη ΣΔΣΛΣ αξιωματικοί, αλλά όπως διαπιστώνεται στο τελευταίο νομοσχέδιο που συνέταξε έμπιστος αξιωματικός του Υπουργού Χρήστου Παπουτσή, τίποτα δεν αναφέρεται για το θέμα αυτό.
Σημειώνεται ότι υπάρχουν διαφορετικές επετηρίδες για τους γιατρούς του Λιμενικού και τους Οικονομικούς Αξιωματικούς ενώ τον δυσμενέστερο τρόπο αξιολόγησης αντιμετωπίζουν οι αξιωματικοί των Τεχνικών Υπηρεσιών π.χ. Ναυπηγοί οι οποίοι συνήθως είναι κάτοχοι δύο ή και περισσότερων πτυχίων ακόμα και πανεπιστημίων του εξωτερικού ενώ είναι και κάτοχοι μερικών μεταπτυχιακών σε αντίθεση με αρκετούς προερχόμενους από τη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων.
Όταν τα "λόγια" ήσαν υποσχέσεις...

Και ενώ ένας αξιωματικός ο οποίος προέρχεται π.χ. από τη σχολή Εμπορικού Ναυτικού μπορεί να εξελιχθεί έως και τον βαθμό του Αντιναυάρχου και να επιλεγεί ακόμα και για τη θέση του Αρχηγού του Λ.Σ., ένας αξιωματικός με πτυχία ναυπηγικής από πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας ή των ΗΠΑ, μπορεί να φθάσει μέχρι τον βαθμό του Αρχιπλοιάρχου μόνον.
Το πλέον δε αστείο είναι ότι, αξιωματικοί που εισήχθησαν στο Λιμενικό αρκετά χρόνια μετά από έναν Τεχνικό Αξιωματικό, συχνά και με τις προαγωγές του, βρίσκεται να είναι προϊστάμενος από υφιστάμενος του Τεχνικού Αξιωματικού.
Αυτό όπως είναι φυσικό, επιδρά αρνητικά στη ψυχολογία των στελεχών του Λιμενικού που αισθάνονται να υποτιμημένοι έναντι των συναδέλφων τους, εξ’ αιτίας της υφιστάμενης νομοθεσίας.
Οι παραινέσεις του Υπουργού Χρ. Παπουτσή

Στο τέλος-τέλος δεν είναι δυνατόν οι άνθρωποι αυτοί να χρησιμοποιούνται ως «ισότιμοι» όταν πρέπει να ληφθούν μέτρα τάξεως, να εκτελούν τις ίδιες βάρδιες με τους συναδέλφους τους της ΣΔΣΛΣ, να συμμετέχουν σε ευαίσθητες επιτροπές, να εκπροσωπούν τη χώρα σε διεθνή φόρα και να τυγχάνουν αυτής της υποτιμητικής μεταχείρισης, επειδή αυτό βολεύει την γρήγορη εξέλιξη των προερχόμενων από τη Σχολή Δοκίμων.

Προφανώς θα πρέπει όλοι να παραδεχθούν ότι αυτή η μεταχείριση, είναι αντισυνταγματική, άνιση, ρατσιστική, αντιδημοκρατική και είναι αντίθετη με την ισονομία ενώ καταπατεί αυθαίρετα τα ανθρώπινα δικαιώματα των Τεχνικών Αξιωματικών και παράλληλα λειτουργεί καταπιεστικά με αποτέλεσμα συχνά να δημιουργούνται διάφορα προβλήματα στην Υπηρεσία.
Η ώρα της αλήθειας είναι τώρα!

Φθάνει μόνον να σημειώσουμε ότι ο σημερινός Αρχηγός και οι Υπαρχηγοί του Λιμενικού Σώματος, έχουν καταταγεί πολύ αργότερα από όσους Τεχνικούς Αξιωματικούς υπηρετούν το Λιμενικό από τον Νοέμβριο του 1984 και οι οποίοι σήμερα έχουν τον βαθμό του Αρχιπλοιάρχου. Και εάν ο νόμος δεν διορθωθεί, αυτοί οι άνθρωποι που εργάζονται σκληρά κάθε μέρα, θα αποστρατευθούν χωρίς άλλο βαθμό.

Την ίδια στιγμή να θυμίσουμε, ο κ. Παπουτσής συμπεριέλαβε στο νομοσχέδιο, την δυνατότητα προαγωγής των τελευταίων δέκα αποστρατευμένων Αρχηγών του Λιμενικού για λόγους – λέει – ηθικής τάξης. Έτσι, π.χ. ο κ. Σιωνίδης και όσοι αποστρατεύθηκαν μετά από αυτόν, θα τύχουν ενός ακόμα βαθμού, γιατί αυτό τους …έλειπε για να ζήσουν χαρούμενοι-απόμαχοι την υπόλοιπη ζωή τους!

-=-=-=-=-= 
διόρθωση 14ης Φεβρουαρίου 2011:  Από παραδρομή αναφέρεται στο κείμενο ότι : ... ο σημερινός Αρχηγός και οι Υπαρχηγοί του Λιμενικού Σώματος, έχουν καταταγεί πολύ αργότερα από όσους Τεχνικούς Αξιωματικούς υπηρετούν το Λιμενικό από τον Νοέμβριο του 1984...   Το ορθό είναι ότι  τέως Αρχηγός του Λ.Σ.  ήταν νεότερος από Τεχνικούς Αξιωματικούς οι οποίοι συνεχίζουν σήμερα να υπηρετούν στο Λ.Σ.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ Δ/Ξ “IRENE S.L.” ΖΗΤΗΣΕ Ο Ν. ΛΑΙΜΟΣ

Τους τυχόν ...νεκρούς μιας επίθεσης κατά των Σομαλών
Πειρατών, θα τους πληρώσει η ασφαλιστική εταιρία
ενώ η πλοιοκτήτρια δεν θα χρειαστεί να πληρώσει ούτε
ένα δολλάριο για λύτρα
Ένοπλη επέμβαση για την απελευθέρωση του ελληνικού δεξαμενοπλοίου “IRENE S.L.” το οποίο κατελήφθη από Σομαλούς πειρατές στις 9 Φεβρουαρίου, ζήτησε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η ναυτιλιακή εταιρία του Νίκου Λαιμού ELESEN.
Η απαράδεκτη όσο και ιδιαίτερα ριψοκίνδυνη αυτή πρόταση, ευτυχώς απορρίφθηκε από τους αρμόδιους αξιωματικούς που για ώρες συζήτησαν σήμερα το θέμα.