Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ...ΥΠΟΥΡΓΟΣ!

Νέα σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο  Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας  Γιάννης Πλακιωτάκης κατά του Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη.

Με αφορμή τη βεβιασμένη ανακοίνωση του κ. Διαμαντίδη σε ότι αφορά το κρουαζιερόπλοιο "Crystal", o βουλευτής εξέδωσε την ακόλουθη - αρκετά εύστοχη - ανακοίνωση.

ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΣ ε.α. Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΓΑΚΗΣ

Προακτέους εν αποστρατεία έκρινε το Δευτεροβάθμιο Συμβούλιο τους αξιωματικούς Λεγάκη και Πανόπουλο.

Αντίθετα το Συμβούλιο απέρριψε όλες τις υπόλοιπες προσφυγές (βλέπετε: http://nextok.blogspot.com/2011/03/blog-post_702.html)

Έτσι, έστω και καθυστερημένα αποκαταστάθηκε διοικητικά ο κ.  Κώστας Λεγάκης αν και σύμφωνα με όσα είχαν κατά καιρούς υποσχεθεί οι υπουργοί Χρυσοχοϊδης, Διαμαντίδης και Παπουτσής, θα έπρεπε ο αξιωματικός αυτός να βρίσκεται πίσω στο Σώμα.  Κανείς όμως από τους τρεις Υπουργούς δεν είχε το σθένος να φερθεί με ειλικρίνεια ξεκαθαρίζοντας από την αρχή τις αρνητικές τους προθέσεις - πράγμα που είναι απόλυτα ξεκάθαρο - έστω κι αν ο συγκεκριμένος αξιωματικός,  είχε διωχθεί από τη Ν. Δημοκρατία, επειδή υπηρέτησε κοντά σε ανθρώπους που πρόσκειντο στο ΠΑΣΟΚ.

Προφανώς όμως δεν είναι η μοναδική περίπτωση αξιωματικού που αδικείται κατάφωρα χωρίς να έχει ούτε μία δυσμενή κρίση στον φάκελό του.  Να σημειωθεί ότι τόσο ο κ. Πανόπουλος, όσο και ο κ. Λεγάκης, είχαν θετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας εδώ και περίπου δύο χρόνια.

Αποστρατείες Πλοιάρχων

Στο μεταξύ τέσσερις Πλοίαρχοι αποστρατεύθηκαν σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τους Στέφανο Μπαρώ,  τον πρώην Λιμενάρχη Ηρακλείου Γεωργέλο και τους Πλοίαρχους Ζαρταλούδη και Νικολάτο.