Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ

Ηταν πάντα δίπλα στον Μακάριο

Ο Πάτροκλος Σταύρου, ιστορικός ερευνητής, συγγραφέας και εκδότης, υπήρξε υφυπουργός παρά τω Προέδρω της Κυπριακής Δημοκρατίας για τριάντα ολόκληρα χρόνια, περίπτωση μοναδική στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εργάστηκε με τέσσερις κατά σειρά Προέδρους της Κύπρου, αρχίζοντας με τον ιδρυτή και πρώτο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Εθνάρχη Μακάριο για δεκαεπτά χρόνια. Κοντά στον Μακάριο εργάστηκε συνολικά για είκοσι επτά χρόνια.

Κατά το διάστημα 1957-1960 υπηρέτησε ως γραμματεύς της Εθναρχίας Κύπρου και ως ιδιαίτερος γραμματεύς του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Αθήνα και στη Λευκωσία.

Ο ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

Με αμετάκλητη δικαστική απόφαση ο Πάτροκλος Σταύρου – γνωστός από την παρουσία του στο πλευρό του Μακάριου - είναι ο μόνος δικαιούχος των πνευματικών δικαιωμάτων πάνω στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη, αναφέρει δελτίο Τύπου του δικηγόρου Αντώνη Βγόντζα. Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του κ. Σταύρου, σε σημερινή του ανακοίνωση, αναφέρει ότι χθες εκδόθηκε η 346/2011 απόφαση του Αρείου Πάγου, με την οποία απερρίφθησαν οι αιτήσεις αναίρεσης των αδελφών Θεοδώρας και Αναστασίας Σακλαμπάνη, εγγονών της αδελφής του Νίκου Καζαντζάκη, οι οποίες είχαν αμφισβητήσει τα πνευματικά δικαιώματα του κ. Σταύρου επί του έργου του Νίκου Καζαντζάκη

ΓΕΥΜΑ ....ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ

Νέα σημαντική επιχορήγηση αναμένει από τον επιχειρηματία Αγγελόπουλο το Λιμενικό Σώμα. Ο κ. Μανιάς, αρχιπλοίαρχος της εταιρίας, βρέθηκε χθες για ώρες στο γραφείο του ΑΛΣ Κωνσταντίνου Σούλη όπου παρουσία του Γ.Γ. κ. Χριστόπουλου του παρατέθηκε γεύμα στην αίθουσα συσκέψεων.


Όπως είναι γνωστό, ο εφοπλιστής και επιχειρηματίας Αγγελόπουλος ενίσχυσε και στο παρελθόν το Λ.Σ. προκειμένου να επισκευαστούν τα Πλωτά ανοικτής θαλάσσης μετά από παρέμβαση του πρώην ΑΛΣ Θεόδωρου Ρετζεμπέρη.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο κ. Μανιάς ενημερώθηκε για τις άμεσες ανάγκες του Λιμενικού.  Μεταξύ άλλων έγινε αναφορά στα ακινητοποιημένα πλωτά και εναέρια μέσα καθώς και σε ανάγκες προστατευτικών εξαρτήσεων για τα στελέχη του Σώματος.