Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΗΚΕ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΡΑΟΥΦ ΝΤΕΚΤΑΣ

Μετά το εγκεφαλικό...


Επιδείνωση έχει παρουσιάσει η κατάσταση της υγείας του πρώην ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ραούφ Ντενκτάς, μετά την πνευμονική λοίμωξη που ακολούθησε το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, ο Ντενκτάς βρίσκεται σε αναπνευστήρα, ενώ με ιδιωτικό αεροσκάφος έφθασε στα κατεχόμενα ομάδα ειδικών ιατρών από τη στρατιωτική ιατρική Ακαδημία Γκιουλχανέ της Τουρκίας. Στα κατεχόμενα βρίσκεται και ο διεθνούς φήμης καρδιολόγος Αλί Οτο, ο οποίος υπήρξε κατά το παρελθόν Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Καρδιολόγων.

ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΥΘΥΝΑΛ ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΖΟΥΣΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ

Τότε ήταν κατά των αποκρατικοποιήσεων, σήμερα τάσσεται υπέρ για να διατηρήσει την υπουργική του καρέκλα
Επειδή είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, αλλά φαίνεται ότι κάποιοι προτιμούν να πιστεύουν ότι οι πολίτες ξεχνάνε, θα θυμίσουμε στον κ. Γιάννη Διαμαντίδη - Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας - ότι πριν τις τελευταίες εκλογές, εμφανιζόταν μαζί με άλλους βουλευτές της Β΄ Πειραιά, στις κινητοποιήσεις της ΟΜΥΛΕ.  Μάλιστα μία φορά, μαζί με τον κ. Γρηγόρη Νιώτη, διαμαρτυρήθηκαν στη Βουλή, διότι α) τα ΜΑΤ δεν τους επέτρεψαν να εισέλθουν μέσα στα γραφεία του ΟΛΠ και β) διότι κατά τη διάρκεια της παραμονής τους έξω από τη πύλη, εισέπνευσαν τα δακρυγόνα που έριξαν οι ειδικές δυνάμεις προκειμένου να απομακρύνουν τους πολίτες από τη περιοχή.

Η υπουργική καρέκλα όμως, συχνά οδηγεί σε "γονυκλισίες" και υποκύψεις και σε στροφή 180 μοιρών ακόμα και εάν πρόκειται για απόψεις.  Έτσι ο κ. Διαμαντίδης, βρέθηκε στην ανάγκη - γιατί άραγε; - να δώσει εξηγήσεις και να ...διατρανώσει ότι συντάσσεται με την κυβερνητική απόφαση για ξεπούλημα των λιμανιών και μάλιστα ...εδώ και τώρα.

ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΡΥΠΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΣΥΡΙΓΓΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Καταφύγιο τοξικομανών οι σχολικές αυλές σ' όλη την Ελλάδα
Ώρες αγωνίας ζει μια ολόκληρη οικογένεια στη Ρόδο ώσπου να εκδοθούν τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε το 5χρονο αγοράκι της, που τρυπήθηκε από μεταχειρισμένη σύριγγα με υπολείμματα ναρκωτικών μέσα στο προαύλιο του συγκροτήματος όπου στεγάζεται το σχολείο του!

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

Για τρίτη ημέρα συγκεντρώθηκαν οι «Αγανακτισμένοι»
Συγκεντρωμένοι για τρίτη ημέρα από τις 6 το απόγευμα είναι οι «Αγανακτισμένοι» στην πλατεία Συντάγματος, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν προχωρήσει σε διαμαρτυρία διαρκείας καθώς, παρά τη βροχή, διανυκτέρευσαν επί τόπου σε σκηνές.

Αρκετά υπήρξε είναι η προσέλευση στο Σύνταγμα. Κλειστή λόγω της συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας είναι η Βασ. Αμαλίας από το ύψος της Ξενοφώντος.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΓΙΑ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ

Φόβοι ότι  η κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα στα πρόθυμα «εμφυλίου πολέμου».
Η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε ότι ανησυχεί πως οι αρχές της Υεμένης με τη βίαιη καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων θα οδηγήσουν τη χώρα «στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου».

«Λάβαμε πληροφορίες που αναφέρονται σε δεκάδες νεκρούς, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, στις συγκρούσεις των τελευταίων ημερών», δήλωσε σήμερα ο Ρούπερτ Κόλβιλ, εκπρόσωπος του οργανισμού.

ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα όταν οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ για να διαλύσουν τις διαδηλώσεις, κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, σε δύο πόλεις κοντά στην πρωτεύουσα Δαμασκό, όπως ανέφεραν ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τρεις διαδηλωτές σκοτώθηκαν στο προάστιο Κατάνα, στα ανατολικά της πρωτεύουσας και άλλος ένας στην πόλη Ζαμπαντάνι, κοντά στα σύνορα με το Λίβανο.

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ: ΣΦΑΙΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΟΥΤΣΟΥΚ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΜΕ 46 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Επίθεση των αστυνομικών κατά των διαδηλωτών με πρόσχημα την... επικείμενη νίκη της Μπαρτσελώνα
Αντιμέτωπη με τα γκλοπ των αστυνομικών ήρθε ομάδα «αγανακτισμένων» στην πλατεία Καταλούνια της Βαρκελώνης, όταν αρνηθήκαν να εγκαταλείψουν το χώρο.
Τουλάχιστον 46 άνθρωποι τραυματίστηκαν και άλλοι δυο συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων που ξέσπασαν όταν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας διέλυσαν βίαια μια μικρή ομάδα διαδηλωτών.
Τα επεισόδια ξέσπασαν τη στιγμή που οι υπηρεσίες του δήμου είχαν αρχίσει να