Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ: ΝΕΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΟΨΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Τα τελευταία επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας στην ιατρική επιστήμη που στοχεύουν στη όσο το δυνατόν καλύτερη πρόληψη και την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση και θεραπεία των ασθενών παρουσιάζονται στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιοϊατρικής και Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού που διεξήχθη στην Καβάλα από 27 έως και 29 Μαΐου 2011 με τη συνεργασία του Τμήματος Βιοϊατρικής και Τεχνολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ

Του Νίκου Χρ. Χαραλάμπους*
Στις 29 Μαΐου 1453 τα στρατεύματα του Μωάμεθ Β΄ του Πορθητή κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη. «Εάλω η Πόλις» (Κατακτήθηκε η Πόλη), όπως αναφέρει ο Γ. Σφραντζής (Χρονικό, Γ. 64).

Η κατάλυση του βυζαντινού κράτους - για αυτοκρατορία την εποχή εκείνη δεν μπορούμε να μιλούμε - ήταν το προδιαγεγραμμένο τέλος μιας πορείας παρακμής που είχε αρχίσει να διαφαίνεται από το τέλος του δωδέκατου αιώνα με τη συρρίκνωση της εδαφικής επικράτειας της Αυτοκρατορίας από τις εισβολές, αρχικά, των Σελτζούκων Τούρκων και, στη συνέχεια, των Οθωμανών Τούρκων.

Ο ΒΑΡΒΑΤΕΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΠΛΟΙΟ ΜΕ 17 ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ


Φήμες ότι η εταιρία απειλείται με λουκέτο!

Σοβαρά οικονομικά προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζει εδώ και περίπου δύο χρόνια η  ναυτιλιακή εταιρία NAFTOTRADE.  Όπως είναι γνωστό, στο τιμόνι της εταιρίας είναι ο κ. Νίκος Βαρβατές, πρόεδρος και της Ένωσης Εφοπλιστών Μικρών Αποστάσεων.

Το τελευταίο πρόβλημα που αφήνει έκθετη της εταιρία, αφορά στην εγκατάλειψη του πλοίου «NAFTOCEMENT», σημαίας Μάλτας, το οποίο ο εφοπλιστής από τις 2 Μαρτίου "ξέχασε" στο ααγκυροβόλιο της Ελευσίνας με 17 ναυτικούς, ανάμεσά τους και έναν Έλληνα.