Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ομαδικά πυρά δέχθηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση και κατά κύριο λόγο το Οικονομικό επιτελείο για τους τραγικούς χειρισμούς τους σε ότι αφορά τον οικονομικό εγκλωβισμό της χώρας.

Επιτέλους δεν ήσαν λίγοι οι βουλευτές που αποφάσισαν να δουν και να πούνε τα πράγματα με το όνομά τους αντί να κλείνουν μάτια και αυτιά μπροστά στην γενική κατακραυγή.

Έκπληξη  ευχάριστη, αποτέλεσε ο κ. Δημήτρης Καρύδης της Ά Πειραιά, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: "οι μισοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι σε κατάθλιψη και οι άλλοι στις πλατείες" και πρόσθεσε: "Δεν μπορούμε να πείσουμε τους ψηφοφόρους μας. Φανταστείτε μισό εκατομμύριο στην πλατεία και εμείς να ψηφίζουμε αμέριμνοι".

ΤΟ ΔΗ.ΚΟ. ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ

Επειδή δεν στήριξαν την υποψηφιότητα Κάρογιαν
Ο βουλευτής Αμμοχώστου
Ζαχαρίας Κουλίας
Τον αναπληρωτή πρόεδρο, Γιώργο Κολοκασίδη και τον βουλευτή Αμμοχώστου, Ζαχαρία Κουλιά -κορυφαία στελέχη του ΔΗΚΟ- διέγραψαν απόψε το Εκτελεστικό Γραφείο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Ο πρώτος είχε αντιταχθεί δημόσια στην υποψηφιότητα του προέδρου του κόμματος, Μάριου Καρογιάν, για την προεδρία της Βουλής και ο δεύτερος ψήφισε στη Βουλή υπέρ του προέδρου της ΕΔΕΚ, Γιαννάκη Ομήρου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ...«χάπιend»

Πετάμε 50 εκατομμύρια συσκευασίες φαρμάκων όταν άλλοι πεθαίνουν γιατί δεν τα έχουν

Η αλόγιστη και ανεξέλεγκτη απόρριψη των φαρμάκων μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στον άνθρωπο και το περιβάλλον

Πενήντα εκατομμύρια συσκευασίες φαρμάκων καταλήγουν κάθε χρόνο στα σκουπίδια. Πρόκειται για φάρμακα τα οποία είτε έχουν λήξει, είτε δεν χρησιμοποιούνται πια, καθώς οι πάσχοντες ολοκλήρωσαν τη θεραπεία τους.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΝΤΑΛΑΡΑ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Στο Σύνταγμα για 13η μέρα οι «Αγανακτισμένοι»

Ένας αστυνομικός των ΜΑΤ τραυματίστηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν έξω από το πνευματικό κέντρο Ζωγράφου, όπου μιλούσε η υφυπουργός Εργασίας Αννα Νταλάρα.

Όπως έγινε γνωστό, περίπου 100 συγκεντρωθέντες αποδοκίμασαν την υφυπουργό όταν έφθασε στο σημείο, ενώ πέταξαν μπουκάλια με νερό και πέτρες εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ που ήταν εκεί προληπτικά.

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΜΑΡΙΕΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ

Δεκάδες καμαριέρες συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο στο οποίο εμφανίστηκε ο Ντομινίκ Στρος Καν, αποδοκιμάζοντας τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ και δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στη 32χρονη συνάδελφό τους που τον κατηγορεί για απόπειρα βιασμού.

Στόχος έντονων αποδοκιμασιών έγινε ο Ντομινίκ Στρος Καν
από εξαγριωμένες καμαριέρες οι οποίες συγκεντρώθηκαν
έξω από το δικαστήριο, όπου ο πρώην επικεφαλής
του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε
αθώος στις κατηγορίες της απόπειρας βιασμού.







ΤΑ μέλη της Ένωσης Καμαριέρων της Νέας Υόρκης φώναζαν συνθήματα και έκαναν απαξιωτικές χειρονομίες κατά του Στρος Καν.
«Ντροπή σου!» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε μεταξύ των συγκεντρωμένων ξενοδοχοϋπαλλήλων, οι οποίοι εξέφρασαν με αυτό τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στη συνάδελφό τους, που κατηγορεί τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ ότι αποπειράθηκε να τη βιάσει σε σουίτα του ξενοδοχείου Sofitel στο Μανχάταν.
Ενώπιον του δικαστή ο Στρος Καν μίλησε μόνο μία φορά για να δηλώσει αθώος στις κατηγορίες που τον βαραίνουν, ενώ εκλήθη να εμφανιστεί και πάλι στο δικαστήριο στις 18 Ιουλίου. Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου της καμαριέρας, η 32χρονη γυναίκα θα εμφανιστεί αυτοπροσώπως στη δίκη προκειμένου να καταθέσει ενάντια στον κατηγορούμενο και να «πει στον κόσμο» όσα της συνέβησαν.
Μιλώντας μετά την ακροαματική διαδικασία, ο Κένεθ Τόμσον, ένας από τους δικηγόρους της καταγγέλουσας, μετανάστριας από τη Γουινέα και ανύπαντρης μητέρας, δήλωσε ότι η πελάτις του είναι αποφασισμένη να αποδοθεί η Δικαιοσύνη.

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ

Ο Άρειος Πάγος της Ιταλίας απέρριψε την αναίρεση που υπέβαλε η Γερμανία
Μια ιστορική απόφαση για τους συγγενείς των θυμάτων του ολοκαυτώματος στο Δίστομο έρχεται μέσω του Αρείου Πάγου της Ιταλίας. Το Ανώτατο Δικαστήριο τής Ιταλίας, απέρριψε την αναίρεση που είχε υποβάλει η Γερμανία κατά της ευνοϊκής απόφασης που είχε επιτύχει το 2007 στο Εφετείο τής Φλωρεντίας, ο αείμνηστος νομικός εκπρόσωπος των Διστομιτών, πρώην ευρωβουλευτής και δικηγόρος Γ. Σταμούλης.

Όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ η δικηγόρος των συγγενών Κέλλυ Σταμούλη, οι Διστομίτες μπορούν να πάρουν τα χρήματα που τους επιδίκασε το Δικαστήριο τής Λειβαδιάς, και τα οποία ανέρχονται σε 60 εκατομμύρια ευρώ. Οι συγγενείς θα μπορούν να αποζημιωθούν από την περιουσία τής Γερμανίας στην Ιταλία.

ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ



ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

 Βαρύγδουπο "όχι" στις γερμανικές αποζημιώσεις υπέρ των Ελλήνων


Έξω από την γερμανική πρεσβεία στο Κολωνάκι συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας Γερμανοί πολίτες που διαμένουν στην Αθήνα, οι οποίοι και ζητούν την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα.

Ωστόσο, για πρώτη φορά ακούστηκε από επίσημα γερμανικά χείλη η φράση: "Δεν τίθεται θέμα γερμανικών αποζημιώσεων".