Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Η HOCHTIEF



Διαδικασίες για την πώληση των μειοψηφικών συμμετοχών του σε έξι αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων και το αεροδρόμιο της Αθήνας, ξεκίνησε ο γερμανικός κατασκευαστικός όμιλος Hochtief. Αυτά αναφέρει το διαδικτυακό Sofokleousin.gr :  http://www.sofokleousin.gr/archives/77334 προσθέτοντας ότι, εκτός από το ΔΑΑ ο όμιλος Hochtief έχει επίσης συμμετοχές στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ, του Αμβούργου, του Ντίσελντορφ, των Τιράνων και της Βουδαπέστης.

ΝΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ


Ακάθεκτος συνεχίζει τις συναντήσεις του με τους εκπροσώπους των ναυτικών όλων των κλάδων ο βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης.  Μετά τους συνταξιούχους πλοιάρχους, είδε σήμερα τους συνταξιούχους μηχανικούς εμπορικού ναυτικού με τους οποίους συναντήθηκε στα γραφεία της ΠΕΣΜΕΝ στον Πειραιά.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Πλακιωτάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

ΠΡΟΞΕΝΙΚΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΑ: ΚΟΜΜΕΝΑ ΦΩΣ, ΝΕΡΟ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ...ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΙ

"Εγκλωβισμένος"  Προξενικός Λιμενάρχης στο εξωτερικό λόγω έλλειψης χρημάτων

Σε Υποχρεωτική …δίαιτα βρίσκονται από τον Φεβρουάριο οι εργαζόμενοι στα προξενικά λιμεναρχεία της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Προξενικοί Λιμενάρχες και οι συνεργάτες τους έχουν λάβει αποδοχές μέχρι και τον  Φεβρουάριο του 2011.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Με δεμένες τις άγκυρες θα παραμείνουν όλα τα ακτοπλοϊκά για 24 ώρες, καθώς η  Διοίκηση της ΠΝΟ απεφάσισε τη συμμετοχή των πληρωμάτων όλων των κατηγοριών πλοίων στην Πανελλαδική Γενική απεργία της ΓΣΕΕ.  Η απεργία θα αρχίσει από τα μεσάνυχτα της Τρίτης και θα λήξει τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 15 Ιουνίου 2011.
Και σε αυτήν την κινητοποίηση οι Έλληνες ναυτεργάτες ενώνουν την φωνή διαμαρτυρίας και αγανάκτησης με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της στεριάς, για την συνεχιζόμενη και εντεινόμενη επίθεση στα δικαιώματα, το βιοτικό επίπεδο και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων του μόχθου.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΣΚΟΥΠΑ" ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΗΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Δεκάδες οι μέχρι στιγμής συλλήψεις
Μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψη των παράνομων μεταναστών στο πευκοδάσος του Λαδοχωρίου, που βρίσκεται απέναντι από την είσοδο του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας, πραγματοποίησε στις 6 το πρωί η Αστυνομία στην Ηγουμενίτσα.  Όταν οι μετανάστες αντιλήφθηκαν τις αστυνομικές δυνάμεις, άρχισαν να εγκαταλείπουν τον καταυλισμό και ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό μέσα στο δάσος.
Μέχρι αυτή την ώρα συνελήφθησαν περισσότερα από 50 άτομα , ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός όσων