Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΟΙ 300 ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΚΙ... ΕΜΕΙΣ - Τα Προνόμια των Βουλευτών μας…

Πρίγκιπες με «δημοκρατικό μανδύα»!

Του Κλέαρχου Μαυριλάκου,

Αν και η θεμελιώδης συνταγματική αρχή της ισότητας (άρθρο 4 του Συντάγματος) επιτάσσει πως τίτλοι ευγενείας ή διάκρισης δεν απονέμονται και δεν αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες, μηδενός εξαιρουμένου, και πως οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους, ο θεσμός των προνομίων των βουλευτών, τα οποία συνιστούν οι κάθε λογής παροχές, επιδόματα και ατέλειες που τους προσφέρονται, προφανώς δεν συνάδει με τις ως άνω συνταγματικές επιταγές…

ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Γ. ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΣΤΟ ΥΘΥΝΑΛ - Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται σήμερα

Ψηφίστε παραπλεύρως και δείτε τα αποτελέσματα

Ποιος συνέβαλε καθοριστικά στην απο-υπουργοποίηση του Γιάννη Διαμαντίδη;

Από την τελετή ανάληψης των
καθηκόντων του ΥΘΥΝΑΛ στις
30 Σεπετεμβρίου 2010
Ούτε συνεννοημένοι να ήμασταν με τον Γιώργο Παπανδρέου όταν πριν από 20 ημέρες καλούσαμε τους αναγνώστες μας, να ψηφίσουν και να αξιολογήσουν το έργο που επιτέλεσε στο ΥΘΥΝΑΛ ο - τέως πλέον - Υπουργός Γιάννης Διαμαντίδης.  Τότε, θυμίζουμε, επικαλεστήκαμε τον αναμενόμενο ανασχηματισμό.

Και ήρθε η ώρα για να επιβεβαιωθούμε, όχι μόνον για τον ανασχηματισμό αλλά και για την αντικατάσταση του κ. Διαμαντίδη, ο οποίος φεύγοντας πήρε μαζί του και το "Υπουργείο" με το μακροσκελέστατο όνομα που θα μείνει πλέον στην ιστορία:  "Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας".

Οι 262 ημέρες του ΥΘΥΝΑΛ

Πόσο αστείο αλήθεια ακουγόταν αυτός ο περίεργος τίτλος που έμπλεκε υποθέσεις της θάλασσας (απαξιώνοντας τον όρο "Ναυτιλία") με τις πολύ σημαντικές ανάγκες - αλλά τελείως διαφορετικές - των νησιών μας και όλα αυτά με τα ψάρια και τους αλιείς που είχαν επίσης πολύ σημαντικά αλλά διαφορετικής φύσης θέματα.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΜΙΑΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα του ναυτιλιακού κόσμου για αυτόνομο υπουργείο


Πάγια θέση της ΕΕΕ με πρόεδρο  το Θ. Βενιάμη (αριστερά)
και του ΝΕΕ, με πρόεδρο τον Γ. Γράτσο (δεξιά),  ήταν 
η επανασύσταση του επιτυχημένου  μοντέλου που
 συνίσταται σε ένα υπουργείο Εμπορικής  Ναυτιλίας
με κορμό  το Λιμενικό Σώμα


 Αναπάντητο και επίκαιρο παραμένει το ερώτημα που είχε διατυπώσει η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών σε μία ιστορική ανακοίνωση, το Σεπτέμβριο του 2010, σχετικά με τους πραγματικούς λόγους για τις συνεχείς ανατροπές στο διοικητικό φορέα της μεγαλύτερης ναυτιλίας του κόσμου, μετά και τη νέα αλλαγή που σημειώθηκε με το χθεσινό κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Ο χθεσινός ανασχηματισμός θεωρήθηκε μία ευκαιρία για την επανασύσταση του πρώην υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, η οποία ωστόσο δεν αξιοποιήθηκε από τον πρωθυπουργό.

ΜΟΥΡΟΥΣΟΥΛΗΣ: ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ-ΧΡΟΝΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ

Aνεπαρκείς συνδέσεις, χαμηλής αξιοπιστίας δρομολόγια, αναντίστοιχο κόστος μεταφορικού μέσου, μεγάλους χρόνους διαδρομής κλπ συνθέτουν τη σημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών επεσήμανε σε ομιλία του ο βουλευτής Χίου και Τομεάρχης Περιφερειακής Πολιτικής Κωστής Μουρουσούλης ο οποίος παρευρέθηκε και μίλησε στη Σάμο, σε εκδήλωση του Εργαστηρίου Λιμενικών Έργων του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, υπό τον καθηγητή Κ. Μουτζούρη, τέως Πρύτανη ΕΜΠ, με θέμα την «Καταγραφή τεχνικών ελλείψεων και αναγκών Λιμένων Ακτοπλοΐας Ελλάδας».

ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Μέλος πληρώματος Πλωτού Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ
Θαμπή... πολύ θαμπή είναι η ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λ.Σ. η οποία αφορά σύλληψη βαθμοφόρου του Λιμενικού για παράνομη οπλοφορία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: "Οι Υπηρεσίες Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκαν σήμερα, πρωινές ώρες, για σύλληψη βαθμοφόρου μέλους πληρώματος Πλωτού Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) πρώτες πρωινές ώρες την 17-06-2011 από αστυνομικούς του Τμήματος Πειραιά.