Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ: ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΑΣ

Του Aστέρη Χουλιάρα (*)



Η έννοια του «κράτους-εισοδηματία» (rentier state) επινοήθηκε από τον ιρανό οικονομολόγο Hossain Mohdavy στη δεκαετία του ’70 για να ερμηνεύσει την αδυναμία των πετρελαιοπαραγωγών χωρών να αναπτυχθούν με ταχείς ρυθμούς, παρά τα τεράστια ποσά σε πετροδολάρια που είχαν στη διάθεσή τους.

Η θεωρία του «κράτους-εισοδηματία» πήρε πιο συστηματική μορφή με το έργο των Beblawi και Luciani στη δεκαετία του ’80.

ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η πιο ανθεκτική σανίδα σωτηρίας απ’ όπου μπορεί να κρατηθεί ο εργαζόμενος που έπεσε στην κινούμενη άμμο της μακρόχρονης ανεργίας, είναι η διατήρηση της αυτοεκτίμησής του.
Αντίθετα με τις υποθέσεις και τα λόγια του αέρα, η αυτοεκτίμηση είναι γήινη και στέρεα. Συμπαγής, βαρύγδουπη, γρανιτένια, χειροδύναμη σαν χοντροκόκαλη, κοκκινομάγουλη γκουβερνάντα και φιλικά κυκλική. Κρίκος αλυσίδας και προστατευτικό κουβούκλιο, μαζί τρυφερό κουκούλι και ανακουφιστικό χαπάκι. Η αυτοεκτίμηση είναι ένας κύκλος στο χώμα με τον γραφικό χαρακτήρα του καθενός μας.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΑΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δωρεάν τρόφιμα θα διανείμει το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Στέφανου Χρήστου για τους άπορους.  Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε, πρόκειται για τρόφιμα που προέρχονται  από τα κοινοτικά αποθέματα της παρέμβασης.


Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές από ενδιάμεσους φορείς όπως:  Φιλανθρωπικά ιδρύματα, Ιερές Μητροπόλεις, Σύλλογοι Παλιννοστούντων, Σύλλογοι Πολυτέκνων

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ

Όσο λιγότεροι είναι οι παρόντες βουλευτές, τόσο ευκολότερα θα κερδίσει το ΠΑΣΟΚ την ψήφο εμπιστοσύνης

ΕΑΝ ΑΠΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΑΠΛΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΓΑΠ

Του Γιώργου Μοσχοβίτη

Η Μεγαλύτερη «ΑΠΑΤΗ» !!! του συντάγματος μπορεί να γίνει στην Βουλή … εν αγνοία των κομμάτων της αντιπολίτευσης.


Όλοι οι Βουλευτές από όλα τα κόμματα πρέπει να είναι «Παρόντα» κατά την διαδικασία του ψήφου εμπιστοσύνης και του Μεσοπρόθεσμου.

Απίστευτο και όμως αληθινό !! μιας και τα τσακάλια οι συνταγματολόγοι συν και ο Ε.Βενιζέλος το γνωρίζουν καλά αυτό.