Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Ε! ΟΧΙ ΚΑΙ ...ΣΩΤΗΡΑΣ ΜΑΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Λαική Συνέλευση Κορυδαλλού"  "Παραιτηθείτε τώρα"

Την παραίτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Β΄ Πειραιά ζηγούν κάτοικοι της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά, με αφορμή το "ευχαριστήριο" του Πάσχου Μανδραβέλη, που ανάρτησε ο βουλευτή ςστη σελίδα του πριν μερικές ημέρες και το οποίο αφορά στο ...ρίσκο που πήραν οι βουλευτές για να ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο.

Στη Λαϊκή Συνέλευση του Κορυδαλλού υπερψηφίστηκαν τα δύο ακόλουθα δύο κείμενα ως απάντηση στη στάση του  πρώην υπουργού Θαλασσίων ...Υποθέσεων κλπ.
Κείμενο 1ο :

Το κείμενο φέρει τον τίτλο:   ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΑΙΣΧΗ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ

Μετά την απαράδεκτη στάση του βο(υ)λευτή της Β’ Πειραιά του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Διαμαντίδη, η ανοιχτή λαϊκή συνέλευση Κορυδαλλού αποφάσισε να καταγγείλει τον ανιστόρητο πολιτικό ο οποίος σε άρθρο που αναδημοσιεύει στην ιστοσελίδα του, μας προτρέπει να τον ευχαριστήσουμε που αυτός και η κοινοβουλευτική του συμμορία ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Σε ένα παραλήρημα ψεύδους και ανακριβειών που σε άλλες εποχές θα γελούσαμε (και που πιθανόν να χρήζει ψυχιατρικής ερμηνείας) , το μόνο που έχουμε να αντιπαραθέσουμε είναι οι αγώνες και η αντίσταση στις άνομες πράξεις σας.
Αφού το μνημόνιο ήταν αναγκαίο για να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία, όπως μας είπατε, τότε γιατί χρειάστηκε το μεσοπρόθεσμο το οποίο ψηφίσατε στις 29/06/2011. Και αφού χρειάζονταν τα δύο προηγούμενα, γιατί σήμερα συζητάτε για χρεοκοπία ελεγχόμενη ή επιλεκτική και άλλες βλακείες. Εκβιάζοντας το λαό με τα ψεύτικα διλήμματα επιδιώκετε πέρα από τον αποπροσανατολισμό του και το ξεπούλημα της χώρας με τους πιο απεχθείς όρους.
Τα δάνεια και το ξεπούλημα δεν προορίζονται για την πληρωμή των μισθών, συντάξεων και επιδομάτων αλλά για τις τσέπες των διεθνών και ντόπιων τοκογλύφων.
Αποκαλώντας τον αγανακτισμένο λαό που βγήκε στους δρόμους τραμπούκους, δεν λέτε λέξη κύριε “εκπρόσωπε του λαού” για την βίαιη καταστολή αυτού του ίδιου λαού, για τους τόνους χημικά που του ρίξατε και για το άγριο ξύλο ενώ εσείς σουλατσάρετε στις πλατείες ανενόχλητος και προκλητικός με το πανάκριβο αυτοκίνητο σας. (Αλήθεια, αναρωτιόμαστε αν δέχεστε δημόσια το άνοιγμα του πόθεν έσχες σας από τότε που εκλεγήκατε βουλευτής).

Οι 154 και εσείς προσωπικά προσπαθείτε να παραπλανήσετε το λαό με ψεύτικα διλήμματα για να διατηρήσετε τις κυβερνητικές σας θέσεις και τα προνόμιά σας και να εξυπηρετήσετε τους χορηγούς σας και τα ΜΜΕ. Το κακό για σας είναι πως στην περιοχή μας είμαστε όλοι γνωστοί για το παρελθόν και το παρόν μας.
Η κληρονομιά της βουλευτικής σας ιδιότητας από το πατέρα σας δεν σας δίνει το δικαίωμα να χαντακώνετε το μέλλον των παιδιών μας. Τα δικά σας παιδιά, βέβαια, τα προορίζετε για αντικαταστάτες σας. Να είστε σίγουρος πως ο ελληνικός λαός δε σας ξεχάσει ποτέ και θα γραφτείτε στην ιστορία με το χρώμα των γραμμάτων που σας αξίζει όπως κάποτε η ιστορία έγραψε για τον Εφιάλτη, τον Quisling, τον Τσολάκογλου…
Ο λαός έχει καταγγείλει τον χουλιγκανισμό από όπου και αν προέρχεται. Εσείς μπορείτε να αποδείξετε πως δεν είστε πολιτικός χούλιγκαν; Υφαρπάξατε την ψήφο του ελληνικού λαού με ψεύτικες υποσχέσεις και τώρα δίνετε αυτόν τον λαό βορά στους διεθνείς τοκογλύφους. Και βέβαια μας θυμίζετε μέρες του 65. Ο συνάδελφός σας είπε ότι απειλήθηκε για να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο. Συγχαρητήρια για τη “δημοκρατία” σας. Καλούμε το λαό, να μπει στην ιστοσελίδα σας και να διαβάσει το προκλητικότατο κείμενο της δήλωσής σας. Εικοσιδύο χρόνια πολιτικής παρουσίας σας και χρειαζόμαστε μνημόνια και μεσοπρόθεσμα. Συγχαρητήρια!!! Αλήθεια πότε παραιτείται ένας βουλευτής;

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Κείμενο 2ο:

Πρός τον πολιτικό Διαμαντίδη

Κύριε Διαμαντίδη είναι σίγουρα δύσκολο να παίρνεις αποφάσεις που πονάνε, αλλά δε μας λέτε ποιόν, γιατί εσάς σίγουρα δε σας πονάνε από ότι φαίνεται. Οι αποφάσεις αυτές είναι αναποτελεσματικές , πλήττουν πάλι τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, δημιουργούν καλπάζουσα ανεργία και οδηγούν σε αδιέξοδο, Μόνο και μόνο χαρακτηρίζοντας τη σημερινή κατάσταση της χώρας απλώς ως <<άχαρη>> θεωρούμε ότι είστε εκτός πραγματικότητας.
Οι πλατείες είναι σίγουρο, ότι από χέρια πολιτικών δεν θέλουν καμίας μορφής χάιδεμα. Θα συμφωνήσουμε ότι είναι δύσκολο να είσαι βουλευτής στα δύσκολα.

Στις 29 Ιουνίου 155 βουλευτές, που υπηρετούν το σύστημα εκείνο που τους παρέχει απολαβές, προνόμια, εξουσία και που καλύπτει την ματαιοδοξία τους, δεν ανταποκρίθηκαν στη λαϊκή βούληση και στην ανάγκη του έθνους να επιβιώσει . Ψήφισαν ΝΑΙ υπακούοντας στην κομματική γραμμή αφήνοντας το λαό να αντιμετωπίσει το φίδι σπρώχνοντάς τον μέσα στη τρύπα. Κιότεψαν υπό το φόβο της διαγραφής.
Ήταν εύκολο αυτό που έκαναν χρησιμοποιώντας τραμπούκους και δυνάμεις καταστολής απέναντι στον κόσμο που διαμαρτυρόταν χτυπώντας αδιακρίτως και κάνοντας ευρεία χρήση απαγορευμένων χημικών. Όλος ο κόσμος είδε τι έκαναν, εκτός ίσως από εσάς και μερικούς ακόμα που βλέπουν μόνο ότι τους συμφέρει.
Ήταν βαρύ το καθήκον σας και το δεν το πράξατε. Το ότι λαός δε ξεχνά αυτό είναι σίγουρο.
Κύριε Διαμαντίδη, όλοι θυμούνται τον Μάιο του περασμένου χρόνου όταν μας παραδώσατε στο έλεος των τροϊκανών.
Σας πληροφορούμε, γιατί μάλλον δε το γνωρίζετε, ότι ο λαός ζεί ήδη τις καταστροφικές συνέπειες των έργων σας (καλό θα είναι να διευρύνετε τις πηγές της ενημέρωσής σας).
Τον άνεργο αφήστε τον καλύτερα (δε νομίζουμε ότι θα μπορούσατε να ζήσετε με 460 ευρώ ούτε στα χειρότερα σας όνειρα), όσο για τα παχυλά επιδόματα, που το ίδιο το πολιτικό σύστημα δημιούργησε για τις πελατειακές του σχέσεις, καλό θα είναι να ξεκινήσετε πρώτος τον αγώνα κόβοντας τα δικά σας και των συναδέλφων σας.
Λυπούμαστε που χαλάμε τον ευχάριστο ύπνο σας αλλά ο εφιάλτης τώρα αρχίζει.
Ήδη η <<κυβέρνηση>> που υπηρετείτε αρχίζει να μιλά για χρεοκοπία βαφτίζοντάς την με διάφορα επίθετα. Τα γεγονότα σας διαψεύδουν ήδη . Τώρα λοιπόν τι θα πείτε στον άνεργο τον οποίο τόσο πολύ <<νοιάζεστε>> ; Τι θα πείτε στο λαό;

Όλοι θυμούνται τη << συμβολή >> των 155 ίσως θα πρέπει να ετοιμάζετε την απολογία σας.
Ναι! Οι πολιτικοί έκαναν πολλά άσχημα και αν τους αφήσουμε θα κάνουν χειρότερα στο μέλλον.
Μας κέρασαν το πικρό ποτήρι για να μη χρεοκοπήσουν οι ίδιοι και οι τράπεζες.

Να είστε σίγουρος ότι αυτό το κέρασμα δε θα ξεχαστεί – μη ξεχνάτε ότι οι Έλληνες διακρινόμαστε για τη φιλοξενία μας – θα ανταποδοθεί σύντομα.

Η συνέλευση της 18ης Ιουλίου 2011 αποφάσισε να σταλούν τα παραπάνω κείμενα απάντησης, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του βουλευτή ( diamantidis@parliament.gr ) από το alskorydallou@gmail.com αλλά και από όποιον άλλον επιθυμεί να τα στείλει προσωπικά. Αποφασίστηκε επίσης, τα ίδια κείμενα, να θυροκοληθούν.

Η ανοιχτή λαϊκή συνέλευση Κορυδαλλού, την 11η Ιουλίου 2011, αποφάσισε να δοθεί απάντηση στην αναδημοσίευση και υιοθέτηση από τον βουλευτή Γιάννη Δ. Διαμαντίδη, του από 01/07/2011 δημοσιευμένου στην εφημερίδα «Καθημερινή», άρθρου με τίτλο «Ένα μεγάλο ευχαριστώ», του Πάσχου Μανδραβέλη . Παραθέτουμε εδώ το προαναφερθέν άρθρο όπως το βρήκαμε στην ιστοσελίδα (link) του βουλευτή Γιάννη Δ. Διαμαντίδη :

Και το κείμενο του Πάσχου Μανδραβέλη με τίτλο "Ένα μεγάλο ευχαριστώ"  που "υιοθέτησε" και ανήρτησε στην ιστοσελίδα του ο τέως πλέον Υπουργός είναι το ακόλουθο: (Σημειώστε ότι αμέσως μετά την ανάρτηση, ο κ. Διαμαντίδης έμαθε ότι δεν θα ήταν πλέον Υπουργός...)


Ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Είναι εύκολο να είσαι δημοφιλής και δύσκολο να παίρνεις αποφάσεις που πονάνε. Είναι εύκολο να χαϊδεύεις τις ποικιλώνυμες πλατείες και δύσκολο να δέχεσαι το -στην καλύτερη περίπτωση- γιουχάισμά τους. Είναι εύκολο να ψέγεις το πολιτικό σύστημα, γιατί κάποτε δεν πήρε τις αντιδημοφιλείς αποφάσεις και πανεύκολο να κάνεις το ίδιο όταν τις παίρνει. Είναι εύκολο να είσαι πολιτευτής στα εύκολα, και είναι δύσκολο να είσαι βουλευτής στα δύσκολα.

Χθες, 155 βουλευτές ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη του έθνους να επιβιώσει. Δεν κρύφτηκαν πίσω από τα εύκολα «όχι» ούτε τα περίτεχνα «παρών». Δεν άφησαν άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, κομίζοντας σχέδια αλλοτινά για έξοδο από την κρίση. Δεν κιότεψαν από τις ιαχές του πλήθους, ούτε τις δημαγωγίες των σωτήρων.

Δεν ήταν εύκολο αυτό που έκαναν. Προπηλακιζόμενοι στους δρόμους, με τραμπούκους να καραδοκούν ακόμη και στις κοινωνικές τους εκδηλώσεις, υβριζόμενοι και αναθεματισμένοι σήκωσαν τον σταυρό για να δώσουν ακόμη μια ευκαιρία στη χώρα. Απέναντί τους είχαν πλήθη που φωνασκούσαν για ελικόπτερα, και πανό που τους απειλούσαν με «Γουδί». Δεν πτοήθηκαν από τις ανιστόρητες χυδαιότητες «η χούντα δεν τελείωσε το ‘73», ούτε τα χουλιγκανικά «Ο λαός απαιτεί τις κρεμάλες στην Βουλή.

Ήταν βαρύ το καθήκον τους και το έπραξαν. Δεν κρύφτηκαν, δεν είπαν «εμείς συμφωνούμε με τους στόχους, αλλά μια άλλη πολιτική είναι εφικτή και καταψηφίζουμε». Το έπραξαν, δε, γνωρίζοντας πως στο τέλος της ημέρας δεν θα έχουν προσωπικό κέρδος. Ξέρουν ότι αν αποδειχθούν σωστοί -αν, δηλαδή, το πρόγραμμα εφαρμοστεί- κανείς δεν θα τους θυμάται. Αν αποδειχθούν λάθος -αν, δηλαδή, το πρόγραμμα στραβώσει- κανένας δεν θα τους ξεχΔεν έγινε το ίδιο και με το διαβόητο Μνημόνιο; Θυμάται κανείς ότι τον Μάιο του περασμένου χρόνου η χώρα σώθηκε στο παρά πέντε από τα δόντια της χρεοκοπίας; Δεν συζητούν όλοι σήμερα για τις αστοχίες και τα προβλήματα του προγράμματος, ενώ έχει ξεχαστεί το μείζον; Δεν κορδακίζουν διάφοροι (φυσικά εκ του ασφαλούς και μετά τη σωτηρία της χώρας) περί δήθεν δικαίωσής τους;

Είναι δύσκολο να αιτιολογήσουν την απόφασή τους οι 155. Πώς να επιχειρηματολογήσεις υπέρ του υπαρκτού δυσάρεστου, όταν ο λαός δεν έχει ζήσει το καταστροφικό, επειδή το τελευταίο αποφεύχθηκε; Πώς να συγκρίνεις τη χρεοκοπία, που δεν έγινε, με τη σημερινή άχαρη κατάσταση; Πώς να πεις στον δικαίως «Αγανακτισμένο» άνεργο ότι χωρίς το Μνημόνιο δεν θα είχε ούτε αυτό το πενιχρό ταμείο ανεργίας; Πώς να εξηγήσεις στον αδίκως «Αγανακτισμένο» υπάλληλο των ΔΕΚΟ, ότι χωρίς τα 110 δισ. της μισητής τρόικας δεν θα του περικόπτονταν μόνο τα παχυλά επιδόματα, αλλά και το μεροκάματο;

Επειδή, λοιπόν, όταν περάσει ο εφιάλτης κανείς δεν θα θυμάται τη συμβολή αυτών των 155 βουλευτών πρέπει τώρα να πούμε το «μεγάλο ευχαριστώ» στο πολιτικό σύστημα, το οποίο -έστω «στο και πέντε»- έσωσε τη χώρα.

Nαι! Οι πολιτικοί έκαναν πολλά άσχημα στο παρελθόν και αν τους αφήσουμε μπορεί να κάνουν κι άλλα τόσα στο μέλλον. Ομως χθες, 155 από αυτούς τους πολιτικούς βουλεύτηκαν για το έθνος. Πρόταξαν την κοινωνία στην ολότητά της. Δεν κιότεψαν, δεν κρύφτηκαν, δεν χάιδεψαν πλατείες, ούτε πελατείες. Ηπιαν το πικρό ποτήρι για να μην χρεοκοπήσουμε όλοι.>>

ΣΧΟΛΙΑ nextok:
1. :  Το βέβαιο είναι ότι ο κ. Διαμαντίδης, ολοκλήρωσε, τερμάτισε την καριέρα του ως πολιτικός με τη γενικότερη συμπεριφορά του, από τη στιγμή που ορκίστηκε υπουργός.  Δυστυχώς απογοήτεύσε τους πάντες.

2:  Παρεπιπτόντως, εκείνη η ομιλία που έκανε ο τέως Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων κλπ κλπ κλπ στο Μαιάμι πού είναι;  Γιατί δεν την ανήρτησε στην ιστοσελίδα του έστω και ...στα αγγλικά;;;

ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ - ΙΔΟΥ ...ΠΡΟΕΔΡΟΣ!



Με τον Λάζαρο Μαύρο

Ο Π Ω Σ   ΔΕΝ  είχε επί τρία χρόνια τη στοιχειώδη επάρκεια προέδρου, την προνοητικότητα κάθε μέτριας έστω ευφυΐας υποψιασμένου ηγήτορα, ούτε τα ελάχιστα απαιτούμενα προσόντα υπεύθυνου αρχηγού κράτους, για τη στοίβα των 98 θανατηφόρων «εμπορευματοκιβωτίων» που, οι κακουργηματικές αμέλειες τού υπό την δική του αρχηγία κράτους, προκάλεσαν τον Όλεθρο της 11ης Ιουλίου, έτσι και χειρότερα αποδεικνύεται, ξανά και πάλι, η ανικανότητά του να υποψιαστεί καν τι προοιωνίζεται για το Κυπριακό, η στοιβαγμένη τριάμισι χρόνια, με «γινάτι», δική του «ευέλικτη» κι «αριστοτεχνική» πολιτική!

Ολόκληρο το κείμενο: http://nextok.blogspot.com/p/xxxxxxxx.html