Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Η ΞΕΝΙΤΙΑ: ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΜΙΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΥΧΗΣ

Του Ηλία Ηλιόπουλου*
Βρέθηκα τον Ιούλιο στη Σαντορίνη. Ίσως, το ωραιότερο νησί της Ελλάδος μας. Φυσικά επισκέπτες – θαυμαστές από όλες τις χώρες του Κόσμου. Ανάμεσά τους και Ομογενείς. Και Έλληνες από όλη την Ελλάδα. Αλλά και Έλληνες που δεν είναι ούτε μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδος, ούτε Έλληνες της Διασποράς. Είναι Νεομετανάστες. Ευκαιρία βρήκα να φλυαρήσω και να μάθω πολλά από μια πολύ όμορφη Αθηναία…. Νεομετανάστρια στη Γερμανία. Της συστήθηκα και άρχισα:

- « Ήμουνα και πάλι πριν μερικούς μήνες στη Γερμανία, μου αρέσει πολύ». Μου ανοίγει την καρδιά της…. «κατά ένα μέρος»:

ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΤΑ ΤΑΞΙ - ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ


Πάλι εμποδίστηκε η ξενάγηση των τουριστών από τους ταξιτζήδες

Περισσότεροι από 1500 τουρίστες του κρουαζιερόπλοιου
LOUIS MAJESTY εμποδίστηκαν από δεκάδες ιδιοκτήτες
ταξί, να επιβιβαστούν στα λεωφορεία για να ξεναγηθούν
στο Ηράκλειο.  Ανυπολόγιστες οι ζημιές.
Την πλέον αλγεινή εντύπωση μεταφέρουν στις χώρες τους περισσότεροι από 1500 τουρίστες – επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου LOUIS MAJESTY καθώς δεκάδες ιδιοκτήτες ταξί, τους εμπόδισαν να επιβιβαστούν σε λεωφορεία για να πραγματοποιήσουν τις προγραμματισμένες τους εκδρομές στα αξιοθέατα του Ηρακλείου Κρήτης.

Το αποτέλεσμα φυσικά ήταν να χαθεί πολύτιμο συνάλλαγμα για την τοπική κοινωνία, αλλά το χειρότερο, ήταν οι εντυπώσεις που αποκόμισαν οι ξένοι οι οποίοι θα μεταφέρουν την αρνητική τους εμπειρία στις χώρες τους. Με άλλα λόγια, με την αψυχολόγητη στάση της κυβέρνησης και με τον άδικο τρόπο που οι ιδιοκτήτες ταξί διεκδικούν το δίκιο τους, οδηγείται ξανά και ξανά η χώρα στην επίσπευση της ολικής καταστροφής.