Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ...ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ!

Μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα...

Λευκωσία: «Χριστόφια παραιτήσου, εσύ και οι υπουργοί σου», φέρεται να τραγουδούσε ρυθμικά, παραφράζοντας στίχους γνωστού λαϊκού άσματος, τραγουδιστής σε μπαράκι της Κακοπετριάς, την ώρα που η διασκέδαση ήταν στο φόρτε της. Αποτέλεσμα, ο ιδιοκτήτης του κέντρου να δεχθεί τα διαπιστευτήρια αστυνομικών που έψαχναν τον τραγουδιστή για να τον… ανακρίνουν, με την κατηγορία της εξύβρισης του Προέδρου της Δημοκρατίας!

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ FOCUS ΓΙΑ ΤΟ "ΔΑΚΤΥΛΟ"

Αναβολή για τις 29 Νοεμβρίου πήρε από το Δεύτερο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, η δίκη των 13 Γερμανών δημοσιογράφων και αρθρογράφων του περιοδικού «Focus» που κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου, εξύβριση και προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους.

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ


Καλούνται για υγειονομική εξέταση 726 Δόκιμοι Σημαιοφόροι - Όλα τα ονόματα των 375 γυναικών και 351 ανδρών καλουμένων υποψηφίων Λιμενικών
Γυναίκες είναι στην πλειοψηφία τους οι Δόκιμοι Σημαιοφόροι που θα εξεταστούν από την Υγειονομική Επιτροπή προκειμένου να συμμετάσχουν στην διαδικασία του διαγωνισμού για κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα.
Από τον Κλάδο Διοίκησης, Οργάνωσης και Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 351 ανδρών υποψήφιων και 375 γυναικών οι οποίοι καλούνται για να υποβληθούν στη  διαδικασία των Υγειονομικών Εξετάσεων.  Όπως ανακοινώθηκε καλούνται  οι κάτωθι κατά αλφαβητική σειρά αναφερόμενοι :

A. ΠΙΝΑΚΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Α.Α.  - Α.Δ.Σ.-   ΕΠΩΝΥΜΟ - ΟΝΟΜΑΠΑΤΡΩΝΥΜΟ

1. 1 ΑΓΑΘΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

2. 2 ΑΓΓΕΛΗ ΗΛΙΑΝΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΕΛΕΝΗ ΦΩΚΑ - Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΗΡΩΙΔΑ ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ

Της Θεοδοσίας Κοντζόγλου


Έδωσε μια σκληρή μάχη για 23 ολόκληρα χρόνια στην κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο. Υπέμενε τα πάνδεινα, για να προσφέρει μόρφωση στα λιγοστά εγκλωβισμένα Κυπριόπουλα και για να δίνει κουράγιο στους χιλιοταλαιπωρημένους συγχωριανούς της. Σήμερα, ζει με τις μνήμες της, σ’ ένα προάστιο της Λευκωσίας όπου ακόμα και το προσφυγικό λιτό σπιτάκι της, το απαίτησε, γιατί κυβερνητικοί παράγοντες της είπαν ότι δεν το δικαιούται!

Η Ελένη Φωκά, μια πραγματική Κυρία, μια ζωντανή ηρωίδα, μεγάλωσε στην Αγία Τριάδα Γιαλούσας στο Ριζοκάρπασο. Ήταν η μεγαλύτερη από τα εννέα παιδιά της Λουκίας και του Λύσανδρου Φωκά (πέντε κορίτσια και τέσσερα αγόρια). Αγροτική οικογένεια. Αγροτικές εργασίες, καπνά, ελιές , χαρούπια, σιτηρά. Τα παιδιά βοηθούσαν κάθε μέρα στις δουλειές αλλά ο πατέρας είχε μεγάλη επιθυμία να μορφώσει στα παιδιά του.

Διαβάστε εδώ http://nextok.blogspot.com/2010/08/blog-post_7055.html τη συγκλονιστική συνέντευξη που παραχώρησε για πρώτη φορά και αποκλειστικά στο nextok η ηρωίδα δασκάλα.  Περιγράφει τις τραγικές ιστορίες που βίωσε στα χέρια των Τούρκων, τη σκληρότητα και τις ανώμαλες δραστηριότητες των κατακτητών σε βάρος των ανυπεράσπιστων εγκλωβισμένων αλλά και την επιμονή της να παρέχει ελληνική παιδεία στα σκλαβωμένα ελληνόπουλα της Καρπασίας επί 23 ολόκληρα χρόνια.

Αποκαλύπτει επίσης τον παραπλανητικό ρόλο του τότε Προέδρου της Κύπρου και την εξαπάτησή της που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει η ίδια το σπίτι της και να υποχρεωθούν να ξεριζωθούν και όλα τα μαθητούδια της.

Διαβάστε επίσης τις αντιδράσεις από τη συνέντευξη : http://nextok.blogspot.com/2010/11/blog-post_9447.html

ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ


Κανείς δεν υποδέχτηκε τους 2500 επισκέπτες του πλοίου AIDA που κατέπλευσε στο Λιμάνι της Σάμου.

Κανένα διαφημιστικό φυλλάδιο δεν μοιράστηκε ,και μετά θέλουμε και τουρισμό ,για να ήταν κανένα γκρουπάκι από την Τουρκία να δείτε χαρές και πανηγύρια!

Στις 20 Μαΐου του 2011 όλοι θυμόμαστε τις αγωνιώδεις προσπάθειες που έγιναν από συγκεκριμένους φιλοτουρκικούς παράγοντες και την ηγεσία του Δήμου Σάμου για την σύνδεση

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Tου Ηλία Καραβόλια

Όλοι καταλαβαίνουν πλέον ότι το μεγάλο πρόβλημα στην διεθνή οικονομία, είναι το αστευτο χρέος των ΗΠΑ (14,8 τρις σήμερα) εκ των οποίων το 32% είναι το εξωτερικό της( Κεντρικές Τράπεζες Κίνας, Ιαπωνίας, Μ. Βρεττανίας), 11 % είναι χρέος της omσπονδιακής κυβέρνησης που κατέχεται από ομοσπονδιακούς οργανισμούς και το 57% είναι το εσωτερικό της χρέος ( δηλαδή τα ομόλογα ΗΠΑ που κατέχουν τα αμερικανικά funds ,οι τράπεζες τους και λοιποί θεσμικοί και ιδιώτες επενδυτές ) .