Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Ο Χριστόφιας ζητά άλλοθι παραχαράζοντας την Κυπριακή ιστορία

και προσβάλλει τη μνήμη του Μακάριου

Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια τιμώντας τη μνήμη του Εθνάρχη Μακαρίου και τιμώντας τον βασικό λόγο της ύπαρξης του, νοιώθει υποχρεωμένο να τοποθετηθεί έναντι μιας πολιτικής που προσπαθεί απεγνωσμένα να κρατήσει την Κύπρο δέσμια της Βρεττανοτουρκικής ρατσιστικής λύσης της Δ.Δ.Ο. (Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία)  η οποία διχοτομεί την Κύπρο και θα στερήσει , δια συμφωνίας, σε όλους εμάς τους πρόσφυγες την επιστροφή στις πατρογονικές εστίες:
Τελευταίως ο πρόεδρος Χριστόφιας προσπαθεί απεγνωσμένα να εξασφαλίσει άλλοθι για τις απαράδεκτες και καταστροφικές υποχωρήσεις που αυθαίρετα και χωρίς  εξουσιοδότηση έκαμε προς την Τουρκική κατοχή  με μοναδικό σκοπό να βολευθεί η λύση Δ.Δ.Ο., δηλαδή να νομιμοποιηθεί η κατάσταση που διαμορφώθηκε στο έδαφος με την Τουρκική εισβολή και κατοχή. Αυτή η προσπάθεια συνιστά προσβολή στη μνήμη του Εθνάρχη Μακαρίου και ταυτόχρονα παραχάραξη και της Ιστορίας, την οποία ζήσαμε.

Ο αυθαίρετος παραλληλισμός, των σημερινών γεγονότων και της σημερινής διαχείρισης του Κυπριακού  καμμιά σχέση δεν έχουν  με τις υποθήκες του Μακαρίου και τη διαχείριση που έγινε τότε, παρά τα λάθη που εμείς καταγράψαμε από τότε.